Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Wellness

Αυτό το λαχανικό σου «καίει» τις θερμίδες

Τις διπλάσιες από αυτές που διαθέτει το ίδιο

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΙΑΝ 24, 2022

Αυτό το λαχανικό σου «καίει» τις θερμίδες
@TonyTheTigersSon via Twenty20

Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι πολύ σημαντικό να εντάσσονται στη διατροφή μας αφού αποτελούν μια πολλή πλούσια πηγή βιταμινών και φρούτων. Μια ισορροπημένη διατροφή πάντα τα εμπεριέχει.

Κάποια από αυτά βέβαια κάνουν περισσότερες «δουλειές». Όπως η απώλεια κιλών. Υπάρχουν λοιπόν κάποια λαχανικά που μας βοηθούν να κάψουμε θερμίδες. Το ότι δεν μας παχαίνουν το γνωρίζαμε, αλλά σε αυτή την περίπτωση μας βοηθάει κιόλας να αδυνατίσουμε.

Το περίφημο αυτό λαχανικό είναι το σέλινο. Η ιδιότητα του είναι εντυπωσιακή: μπορεί να κάψει ακόμα και τις διπλάσιες θερμίδες από αυτές που διαθέτει το ίδιο. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, ένα άτομο που κατανάλωσε σέλινο και πήρε συνολικά 53 θερμίδες, έκαψε αρκετές περισσότερες λόγω της ιδιότητας του. Η ίδια μελέτη μάλιστα λέει πως η πολτοποίηση του βοηθά ώστε να διασπαστούν οι φυτικές του ίνες και να απελευθερωθούν τα θρεπτικά του συστατικά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στην εντατικοποίηση της λειτουργίας του συκωτιού, που οδηγεί σε μεγαλύτερες καύσεις.
Περισσότερα Θέματα Wellness
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb