WELLNESS

Online Queen: Η Ευδοξία κάνει το πιο πρωτότυπο μάθημα Pilates

Πώς είναι να εργάζεσαι online και ποιες είναι οι δυσκολίες; Ρωτάμε γυναίκες που έχουν πλέον γίνει experts
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Online Queen: Η Ευδοξία κάνει το πιο πρωτότυπο μάθημα Pilates

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

The online queens! Πώς είναι να εργάζεσαι online αλλά χωρίς να κάνεις δουλειά γραφείου; Γίνεται τηλεργασία και χορός; Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζεις όταν κάνεις μάθημα μέσω διαδικτύου; Η Ευδοξία Παπασταματίου, Founder του Dance My Pilates, είναι χορεύτρια και personal trainer, μας βάζει στον κόσμο της.

Πότε ξεκίνησες να εργάζεσαι on-line;

Νομίζω ότι πριν την καραντίνα στην Ελλάδα λίγοι είχαν σκεφτεί αυτή την δυνατότητα και θεωρώ ότι οι ορίζοντες που ανοίχτηκαν ήταν από τα θετικά αυτής της πανδημίας. Καθώς στο εξωτερικό αυτό συμβαίνει κατά κόρον πολλά χρόνια τώρα είτε μέσω κάποιας πλατφόρμας με βιντεοσκοπημένα μαθήματα είτε live. Ξεκίνησα λοιπόν δειλά δειλά τα πρώτα μου online μαθήματα περίπου την δεύτερη εβδομάδα της πρώτης καραντίνας με τους μαθητές που είχαν την όρεξη και την περιέργεια να ξεκινήσουμε αυτο το εγχείρημα μαζί μου!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dance My Pilates 🧘🏻‍♀️ (@evdoxia.pap)

Υπάρχουν προκλήσεις για εσένα και τις μαθήτριες σου εξαιτίας της απόστασης ;

Στα πρώτα μαθήματα ειδικά υπήρχαν πολλές. Ο τρόπος που δόμησα και προετοίμαζα τα μαθήματα μου ήταν τελείως διαφορετικός, ώστε να είμαι σίγουρη ότι δεν υπάρχει ούτε η ελάχιστη πιθανότητα τραυματισμού αλλά και ότι δεν θα κάνουν μελανιές χτυπώντας πάνω σε κάποιο σκρίνιο. Φυσικά αυτό άλλαζε από μαθήτρια σε μαθήτρια, καθώς όσο πιο πολύ ξέρεις το σώμα, τον τρόπο που κινείται και τις δυνατότητες κάθε ατόμου τόσο πιο τολμηρή μπορείς να γίνεις σταδιακά με τις επιλογές σου μέχρι που φτάσαμε με τη δουλειά μας και της συνεργασία μας να μην αποκλείουμε σχεδόν καμία άσκηση. Και είμαι πολύ περήφανη για όλες και στα ομαδικά μου αλλά και στα personal!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπήρχαν και τεχνικά προβλήματα με τις συνδέσεις που κολλούσαν εξαιτίας του μεγάλου όγκου που δεχόταν ταυτόχρονα και παγκοσμίως το δίκτυο καθώς και με την τοποθέτηση της κάμερας, το οποίο όμως λυνόταν από το πρώτο μάθημα με μερικές δοκιμές. Γενικά όσο περισσότερο προχωρούσαμε μέσα στην καραντίνα τόσο βελτιωνόταν η ποιότητα και των applications που χρησιμοποιούσαμε αλλά και το δίκτυο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dance My Pilates 🧘🏻‍♀️ (@evdoxia.pap)

Αυτό που ήταν αρκετά πιο απαιτητικό από την πλευρά μου (κυρίως στην αρχή, τώρα συνήθισα) είναι ότι σε όλα τα μαθήματα και κυρίως στα ομαδικά γυμνάζομαι μαζί τους από της αρχή μέχρι το τέλος για να είμαι σίγουρη ότι δε θα αισθανθούν ανασφάλεια στο να θυμούνται κάτι, φυσικά ταυτόχρονα μιλάω, διορθώνω και κοιτάω πως εκτελεί η κάθε κοπέλα τη χορογραφία αν πρόκειται για DanceMyPilates ή την άσκηση αν πρόκειται για απλό pilates ή WorkoutLikeBallerinas.

Σε βοήθησε να οργανώσεις καλύτερα τον χρόνο σου;

Ένα από τα μεγαλύτερα θετικά για εμένα είναι η διαχείριση του χρόνου.
Όλα τα μαθήματα συρρικνώθηκαν δίνοντας μου την ευκαιρία είτε να ξεκουραστώ είτε να προσθέσω μαθήματα. Σταμάτησα να σχολάω στις 10.30 από τις 8.00 το πρωί και μάλιστα δούλευα λιγότερες ώρες σαν διάρκεια αλλά είχα πολύ περισσότερα μαθήματα. Έγινα περισσότερο αποδοτική καθώς δεν είχα την κούραση και το άγχος της απόστασης και του πάρκινγκ. Έχω δομήσει πια με τέτοιο τρόπο την ζωή μου και την καθημερινότητα μου που δεν κάνω κανένα μάθημα personal δια ζώσης σε χώρους εκτός του δικού μου.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο θετικό αυτής της εργασίας;

Είμαι μεγάλη fan των online μαθημάτων, νομίζω είναι πασιφανές. Δεν πιστεύω ότι μπορώ να ξεχωρίσω ένα μόνο θετικό. Καταρχήν ένα από τα πιο σημαντικά για μένα είναι ότι το μάθημα μπορεί να γίνει από παντού, έχω κάνει online μαθήματα όντας σε νησί διακοπές και τα κορίτσια μου παίρνουν παντού το yoga mat τους και δε χάνουμε ούτε ένα μάθημα. Δεύτερον μου έχει δοθεί η απίστευτη δυνατότητα να μπορούν να μάθουν το DanceMyPilates αλλά και όλα τα διαφορετικά μαθήματα που κάνω και να γυμναστούμε μαζί με κορίτσια από όλη την Ελλάδα, αλλά και από χώρες του εξωτερικού. Έχω μαθήτριες από την Αγγλία και πρόσφατα μια κοπέλα έκανε μάθημα από την Αφρική! Αλλά και από όλη την Αττική που ούτε εκείνες θα μπορούσαν λόγο χρόνου να φτάσουν σε εμένα αλλά ούτε εγώ σε εκείνες. Και τρίτον, είναι ένας φανταστικός άσος στο μανίκι για κάποιον που κάνει διά ζώσης άλλα τελευταία στιγμή κάτι μπορεί να συμβεί. Απλά ανοίγουμε τα laptop μας!

Όταν η πανδημία τελειώσει, θα συνεχίσεις να εργάζεσαι online;

Αρχικά είμαι σίγουρη ότι η πανδημία θα τελειώσει και θα ξανά χαμογελάσουμε και με τα χείλη και όχι μόνο με τα μάτια. Θεωρώ ότι η εξέλιξη είναι κάτι αέναο και για μένα απαραίτητο σε ολες τις δουλειές. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα προτιμούν το δια ζώσης και πάντα θα χαίρομαι να βλέπω και να λαμβάνω την ενέργεια ενός τμήματος ή ενός ανθρώπου από κοντά! Είναι μια διαφορετική αίσθηση και ανεκτίμητη! Όμως ξέρω ότι το online μου δίνει τόσα εργαλεία, τόσες δυνατότητες και τόση βοήθεια και εκτός όλων των άλλων το προτιμούν τόσες πολλές μαθήτριες μου,πάρα πολλές από αυτές δε θέλησαν να γυρίσουν δια ζώσης. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε στο σήμερα και το σήμερα μας δείχνει το δρόμο του συνδυασμού των δυο μας επιλογών. Το online ήρθε για να μείνει και εγώ το καλωσορίζω με πολυ θετική μάτια όλο αυτό!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dance My Pilates 🧘🏻‍♀️ (@evdoxia.pap)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
9 / position1: 369 / position2: 3595
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb