Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Think

Όταν για τους άλλους φταίει το θύμα βιaσμού, και όχι ο δράστης

Στο βιασμό φταίει ο βιαστής, πάμε παρακάτω.

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΙΑΝ 16, 2022

Όταν για τους άλλους φταίει το θύμα βιaσμού, και όχι ο δράστης

Άτομα που επιβίωσαν από βιασμό, εξομολογούνται τι τους είπαν οι φίλοι και οι συγγενείς τους όταν μίλησαν ανοιχτά και κατάφεραν να αποκαλύψουν τη φρικτή τους εμπειρία. 

Στο παρακάτω πρότζεκτ, βλέπουμε πόσο διαφορετική είναι η θεώρηση των πραγμάτων ακόμη και για τους γονείς μας, και πως ένα τεράστιο μέρος της κοινωνίας, ακόμη και οι δικοί μας άνθρωποι κάνουν αυτό που λένε ενοχοποίηση του θύματος ή αλλιώς victim blaming.

Το θύμα ενός εγκλήματος ή οποιασδήποτε παράνομης πράξης θεωρείται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει υπαίτιο. Εντάσσεται στη γενικότερη αντίληψη ότι τα θύματα με οποιονδήποτε τρόπο καθίστανται υπεύθυνα για τις ενέργειες των παραβατών, όπως τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικών εγκλημάτων, με τα τελευταία να τους αποδίδονται ευθύνες για τον τρόπο ένδυσής τους.

"Γιατί παραπονιέσαι, εσύ τον άφησες να έρθει στο δωμάτιό σου" και "Δεν φταίμε εμείς που μέθυσες και μπήκες σε μπελάδες", μερικές από τις απαντήσεις φίλων και συγγενών.

Aπό το πρότζεκτ της Grace Brown, Project Unbreakable.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pink.gr (@pinkgr.official)

Περισσότερα Θέματα Think
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb