SKIN CARE

Τα λάθη που ενδεχομένως κάνεις όταν πλένεις το πρόσωπό σου

Είναι πολύ απλά λάθη που ίσως δεν φαντάζεσαι
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Τα λάθη που ενδεχομένως κάνεις όταν πλένεις το πρόσωπό σου
Ron Lach / Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε μέρα πλένεις το πρόσωπό σου. Μήπως κάνεις κάποιο λάθος;

Οι ειδικοί, λένε ότι εδώ και πολλά χρόνια κάνουμε κάποια λάθη όταν καθαρίζουμε το πρόσωπό μας. Τα λάθη αυτά, ενδεχομένως προκαλούν προβλήματα στο δέρμα μας.

Αρχικά, όπως θα έχεις ακούσει ξανά, τα μαντηλάκια που αφαιρούν το μακιγιάζ, δεν είναι κάτι που συστήνουν οι experts. Εκτός του ότι είναι βλαβερά για το περιβάλλον, δεν καθαρίζουν σωστά και το δέρμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ANAIRUI Skin Care (@anairui_skincare)

Τα λάθη που ενδεχομενως κανεις:

Δεν κανεις Double Cleansing

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις δεν είναι να πλύνεις κατευθείαν το πρόσωπο, αλλά να αφαιρέσεις τους ρύπους και το μακιγιάζ με ένα υφασμάτινο flannel. Το χρησιμοποιεί, άλλωστε και η Kate Middleton (δες εδώ).

Με νερό micellaire, θα φύγει αρκετή ποσότητα μακιγιάζ. Στη συνέχεια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κρεμώδες, ή oily προϊόν που θα κάνεις μασάζ στο πρόσωπό σου και θα καθαρίσεις ξανά με ένα καθαρό ύφασμα, ή πετσέτα. Δεν πρέπει να ξεχνάς να κάνεις τις ίδιες κινήσεις και στον λαιμό σου. Τώρα, μπορείς να πλύνεις το πρόσωπό σου (δες εδώ για το double cleansing).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GEE-GEO (@film.geegeo)

Χρησιμοποιείς καυτό νερό

Μπορεί να σου αρέσει το καυτό νερό, αλλά είναι πολύ κακό για το δέρμα σου, καθώς διαλύει την εξωτερική στοιβάδα του. Επομένως, καλύτερα να είναι χλιαρό ή κρύο.

Πλένεις πολύ γρήγορα το πρόσωπό σου

Είναι απαραίτητο να κάνεις μασάζ με το καθαριστικό σου περίπου ένα λεπτό και όχι να το ξεπλύνεις άμεσα, μόλις το βάλεις στο πρόσωπό σου. Χρησιμοποίησε αυτόν τον χρόνο για να χαλαρώσεις.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Monie Naturals (@monie_skin_care)

Δεν κάνεις απολέπιση

Η απολέπιση, βοηθά το δέρμα σου να διώξει τα νεκρά κύτταρα και τις βρωμιές. Μην ξεχνάς, 2 με 3 φορές την εβδομάδα, να το ενσωματώνεις στη ρουτίνα σου.

Παραλείπεις τη συνέχεια του skincare routine

Όταν πλένεις το προσωπό σου, πρέπει να αποκαταστήσεις το ph της επιδερμίδας σου με τα προϊόντα που θα ακολουθήσουν. Πρώτα πρέπει να βάλεις ένα serum, και στη συνέχεια τα υπόλοιπα προϊόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb