SKIN CARE

Ο οδηγός της αρχάριας στο Double Cleansing

Τι είναι και πότε πρέπει να το κάνεις;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Ο οδηγός της αρχάριας στο Double Cleansing
Freepik

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχει τύχει να ακούσεις αρκετές φορές τελευταία τον όρο Double Cleansing, αλλά δεν ξέρεις τι είναι; Σου έχουμε τον οδηγό της αρχάριας στο Double Cleansing, ώστε να το εντάξεις στη skincare ρουτίνα σου κι εσύ από εδώ και στο εξής.

Τι ειναι το Double Cleansing

Double Cleansing σημαίνει το προφανές: διπλός καθαρισμός. Σε πολλές περιπτώσεις έχει τύχει να ξεβαφτείς το βράδυ και να παρατηρήσεις ότι το δέρμα σου δεν είναι εντελώς καθαρό. Αυτό συμβαίνει γιατί το μακιγιάζ (ιδιαιτέρως το βαρύ), οι ρύποι, ο ιδρώτας, το σμήγμα, τα υπολείμματα αντηλιακού, δεν έχουν καθαριστεί επαρκώς, με αποτέλεσμα να φράζουν τους πόρους. Το αποτέλεσμα είναι ότι εμποδίζον στην ουσία τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε μετά τον καθαρισμό του προσώπου, να δράσουν σωστά.

Με ποιον τροπο γίνεται

Για τον διπλό καθαρισμό χρησιμοποιούνται δύο προϊόντα το ένα μετά το άλλο. Αρχικά, συνήθως στην πρώτη φάση το make up αφαιρείται με ένα νερό micellaire, ή cleansing balm με βάση το λάδι. Αν χρησιμοποιήσουμε balm, κάνουμε μασάζ στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις, ενώ αυτό ρευστοποιείται και διαλύει τα υπολείμματα μακιγιάζ και προϊόντων που είναι στο πρόσωπό μας.

Στην δεύτερη φάση, μπορούμε να πλύνουμε το πρόσωπό μας με ένα καθαριστικό με βάση το νερό, ή ένα cleansing foam, ξεπλένοντάς το με χλιαρό νερό. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΤι είναι το booster και πως το χρησιμοποιούμε; ΜΑΡ 10, 2021

Ποτε πρεπει να το κάνεις

Συνήθως, ο διπλός καθαρισμός της επιδερμίδας είναι απαραίτητος στην βραδινή ρουτίνα. Αυτό είναι απαραίτητο, για να αφαιρέσουμε το make up, μαζί με τους ρύπους και τη λιπαρότητα της επιδερμίδας. Ωστόσο, είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει και στην πρωινή ρουτίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Skin care Πριν 163 εβδομάδες
Τι είναι το booster και πως το χρησιμοποιούμε;
Σε ποίο στάδιο της ρουτίνας μας το βάζουμε;
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb