BETTER LIFE

Πώς να μην πέσεις στη μεγάλη παγίδα της επικοινωνίας στη σχέση σου

Πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία σε μια σχέση και πόσο μπορεί να παγιδευτούμε από αυτή;
Νικόλας Ουρανός
Πώς να μην πέσεις στη μεγάλη παγίδα της επικοινωνίας στη σχέση σου
Photo by cottonbro from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επικοινωνία είναι σίγουρα στους top 3 τομείς που πρέπει να δουλέψεις μέσα σε μία σχέση, καθώς πάνω στη σωστή επικοινωνία χτίζεται και το οικοδόμημα που λέγεται σχέση.

Όσο εύκολο και αν το θεωρούμε, ωστόσο, εκ πρώτης όψεως θα πρέπει να αναλογιστούμε ποια είναι η σωστή επικοινωνία και τι βήματα κάνουμε εμείς προς αυτή.

Αρχικά, μια μεγάλη παγίδα η οποία καραδοκεί και δεν πρέπει να πέσεις μέσα είναι να μην δώσεις βάση. Πολλές φορές, έχω ακούσει από ιστορίες ανθρώπων που έχω βοηθήσει να θεωρούν πως αφού δεν ευώδωσε η επικοινωνία σε μία σχέση που πήγαινε να ξεκινήσει, στην επόμενη δεν θα δώσουν σημασία, γιατί τελικά δεν ήταν και τόσο σημαντική.

Φυσικά και είναι σημαντική! Δεν θα πρέπει βέβαια να πάρουμε όλη την ευθύνη επάνω μας και να θεωρήσουμε πως είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι που δεν υπήρχε ουσιαστική επικοινωνία με το άτομο που θέλαμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή όμως είναι μια καλή στιγμή για να αναλογιστούμε κατά πόσο επικοινωνούμε με τον εαυτό μας. Πότε ήταν η τελευταία φορά που επικοινώνησες με τον εαυτό σου; Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγες μια βόλτα με τον εαυτό σου; Πού διάβασες ένα βιβλίο; Πού γυμνάστηκες; Πού έκανες αυτό που σε ευχαριστεί, ό,τι και αν είναι αυτό;

Για να οικοδομήσουμε υγιείς σχέσεις με τους άλλους, πρέπει πρώτα να έχουμε μια απόλυτα υγιή σχέση με τον εαυτό μας και να μπορούμε να επικοινωνούμε, ώστε να μας ακούμε και να ακούμε αυτό που πραγματικά θα μας βοηθήσει να κάνουμε το επόμενο βήμα!

Ξεκίνα τώρα κιόλας να δουλεύεις με σένα, μην χρεώνεις την αρνητική εμπειρία στον εαυτό σου, αλλά κάνε αυτό που χρειάζεται για να αποκτήσεις την ουσιαστική επικοινωνία πρώτα με σένα και έπειτα μέσα σε μια σχέση!

Νικόλας Ουρανός, PCC
Professional Certified Life & Relationship Coach by International Coaching Federation
Βραβευμένος συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα και Ξαφνικά Τώρα, Ομιλητής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
5 / position1: 419 / position2: 959
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb