THINK

Πώς χειρίζονται οι γυναίκες τα περιστατικά παρενόχλησης: Το trend στο Tik Tok

Τα social media αποτελούν ισχυρό σύμμαχο απέναντι στην παρενόχληση και την κακοποίση. Ακολουθήστε το νήμα
Γράφει η ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΚΛΑΤΖΗ
Πώς χειρίζονται οι γυναίκες τα περιστατικά παρενόχλησης: Το trend στο Tik Tok
StockSnap / Pixabay

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα περιστατικά παρενόχλησης ακόμα και σε δημόσιο μέρος είναι αμέτρητα και σε καθημερινή βάση. Κυρίως άντρες παρενοχλούν γυναίκες, ίσως γιατί πιστεύουν ότι είναι πιο «εύκολος στόχος» ή ίσως γιατί έτσι «έχουν μάθει», (πατριαρχεία, mansplaining κλπ).

Οι σύγχρονες γυναίκες όμως έχουν χειραφετηθεί και βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους να χειρίζονται τέτοια περιστατικά. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν ισχυρό σύμμαχο, οι γυναίκες ενώνονται και νιώθουν πιο δυνατές. Μάλιστα έχει ξεκινήσει ένα trend στο Tik Tok όπου οι γυναίκες μοιράζονται τις ιστορίες τους και τον τρόπο που ξέφυγαν από την ενοχλητική κατάσταση.

«Όταν δούλευα σε ένα μαγαζί με γυναικεία ένδυση, εγώ και η φίλη μου φορούσαμε ένα μονόπετρο για να τους δείχνουμε ότι είμαστε αρραβωνιασμένες. Με αυτό τον τρόπο γλυτώναμε από πολλές άβολες καταστάσεις. Κάποιοι πελάτες ήταν υπερβολικά φιλικοί», μας λέει η vickaboox στο Tik Tok.

@vickaboox

Needs to be said! We don’t ask for it ##women ##safety ##awareness ##womenempowerment ##fyp

♬ Emotional Piano Instrumental In E Minor - Tom Bailey Backing Tracks

«Ήταν αυτός ο τύπος, ο οποίος διέσχισε τον δρόμο για να έρθει να σταθεί δίπλα μου. Την ίδια ώρα ένα αμάξι παρκάρει με αλάρμ. Τον ρωτάω να δει αν είναι το uber μου γιατί εγώ δεν είχα τα γυαλιά μου μαζί. Εκείνος μου απάντησε ότι δεν είναι το uber μου. Αλλά εγώ αισθανόμουν περίεργα. Τον κοίταξα και του είπα ότι δεν τον πιστεύω και πήγα προς το παρκαρισμένο όχημα. Εκείνος γελούσε υστερικά καθ’ όλη την διάρκεια. Τελικά ήταν το uber μου. Μπαίνω μέσα, εκείνος τρέχει να με προφτάσει και όταν πήγα να κλείσω την πόρτα μου είπε είναι κρίμα να είσαι και έξυπνη και όμορφη», μας διηγείται η saoirse12345.

@saoirse12345

♬ original sound - saoirse12345

«Δούλευα σε ένα εστιατόριο μαζί με μία φίλη μου. Ένα μεσημέρι Τρίτης ήρθε να γευματίσει ένα ζευγάρι, μάλλον για πρώτο ραντεβού. Εκείνος ήταν πολύ αγχωμένος και παρήγγειλε δύο ποτήρια κρασί. Η κοπέλα πήγε στο μπάνιο και τότε ο άντρας της έριξε κάτι στο ποτό της. Η κοπέλα παρέμεινε στο μπάνιο μέχρι να έρθει η αστυνομία και να συλλάβει τον άντρα. Ήταν Τρίτη μεσημέρι, κανείς δεν περίμενε ότι θα προσπαθήσει να την ναρκώσει», λέει η sarahjaypierce.

@sarahjaypierce

Why women are scared to leave the house.... ##women ##metoo ##becareful ##staysafe ##trigger ##trauma ##awareness

♬ original sound - Sarah-Jay Pierce
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
1 / position1: 625 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb