THINK

Πώς θα ήταν οι πριγκίπισσες της Disney σήμερα

Ο dcaspers άλλαξε τις ιστορίες της Disney, ώστε η κόρη του να μεγαλώσει με τα πρότυπα του σύγχρονου κόσμου
Γράφει η ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΚΛΑΤΖΗ
Πώς θα ήταν οι πριγκίπισσες της Disney σήμερα
Disney.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι έχουμε μεγαλώσει με τις ιστορίες της Disney και πόσο μάλλον με τις πριγκίπισσες. Ωστόσο συχνά οι ιστορίες δέχονται αρνητική κριτική, κυρίως από τη νεότερη γενιά. Τα σχόλια που κυριαρχούν στο διαδίκτυο έγκειται κυρίως στο ότι οι ιστορίες είναι βασισμένες σε πατριαρχικές προκαταλήψεις.

Στις περισσότερες κλασικές ταινίες της Disney, η πριγκίπισσα καθορίζεται κυρίως από τη φυσική της εμφάνιση και συνήθως διασώζεται από έναν πρίγκιπα, γεγονός που κάνει τα νεαρά κορίτσια να νιώθουν ότι πρέπει να ταιριάξουν στα πρότυπα ομορφιάς ώστε να βρουν τον «πρίγκιπα» που χρειάζονται και να λυθούν «δια μαγείας» τα προβλήματά τους.  

Ωστόσο αν και η Disney προσπαθεί να ξεφύγει από τα στερεότυπα τα τελευταία χρόνια (πριγκίπισσα Έλσα), έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι μπαμπάδες, καλύτεροι και από πρίγκιπες. Ο @dcaspers στο TikTok έγινε viral επειδή άλλαξε τα κλασικά παραμύθια της Disney της κόρης του και τα ενημέρωσε ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στο σύγχρονο κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα όμως και μια τέτοια κίνηση έλαβε αρνητικές αντιδράσεις. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η κίνηση του να αλλάξει τα παραμύθια είναι αρκετά προοδευτική, ενώ άλλοι ότι παρά είναι «too much drama» όλο αυτό.

Εσάς σας αρέσουν αυτές οι αλλαγές;

1. 

Στην αυθεντική ιστορία γράφει: «Υπάρχει ένας διαγωνισμός καλύτερης πίτας στο πανηγύρι. Η Ραπουνζέλ θα λάβει μέρος...Η πίτα της Ραπουνζέλ είναι η καλύτερη και κέρδισε το πρώτο μετάλλιο».

Ο dcaspers άλλαξε την ιστορία ως εξής: «Η Ραπουνζέλ αρχίζει να σκέφτεται το τί θα κάνει στο μέλλον της... Ο πρίγκιπας έψησε μια πίτα για την Ραπουνζέλ επείδη είναι η καλύτερη στη τάξη της».

2.

Στην αυθεντική ιστορία γράφει: «Ωχ, όχι! Οι θετές αδερδές της, της έσκισαν το φόρεμα, το κατέστρεψαν... Μια βασιλική άμαξα, λευκά άλογα και δύο συνοδοί της άμαξας».

Ο dcaspers άλλαξε την ιστορία ως εξής: «Η Σταχτοπούτα αντιστέκεται στους bullies...Τώρα ελέγχει η ίδια το μέλλον της».

<

3.

Στην αυθεντική ιστορία γράφει: «Το τέρας είναι λυπημένο. Η Μπέλλα θέλει να τον εμψυχώσει και θα του φτιάξει ένα ιδιαίτερο γλυκό...Το κτήνος μένει έκπληκτο και χαρούμενο που έχει μια φίλη σαν την Μπέλλα».

Ο dcaspers άλλαξε την ιστορία ως εξής: «Η Μπέλλα δούλευε όλη μέρα και αγόρασε φαγητό απ΄έξω...Πίτα με κρέμα βρώμης; Αναρωτήθηκε το κτήνος κι η Μπελλα απάντησε, κάνω οικονομία, βγάζω μόνο 78 λεπτά για κάθε δολάριο που βγάζει ο άντραας συνάδελφός μου».

4.

Στην αυθεντική ιστορία γράφει: «Ο σοφός νάνος νοιάζεται».

Ο dcaspers άλλαξε την ιστορία ως εξής: «Από πότε το να κρατάς ένα φαράσι σημαίνει ότι νοιάζεσαι για το καθάρισμα... Ο σοφός νάνος αποφάσισε να καθαρίσει μόνος του το σπίτι του».

5.

Στην αυθεντική ιστορία γράφει: «Η Tiana ψήνει κουλουράκια και κέικ... Τι αγαπά η Tiana περισσότερο από το ψήσιμο; Να μοιράζεται όσα έφτιαξε με τον πρίγκιπα Naveen».

Ο dcaspers άλλαξε την ιστορία ως εξής: «Η Tiana έφτιαξε νάτσος.... Με συγχωρείς πρίγκιπα αυτά είναι για εμένα, μπορείς να κάνεις και εσύ τα δικά σου».

Αν θέλετε να δείτε περισσότερες δημιουργίες του dcaspers, μπείτε στο Tik Tok του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
16 / position1: 638 / position2: 1013
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb