ΣΧΕΣΕΙΣ

Αγόρια αποκαλύπτουν τον πραγματικό λόγο που έκαναν ghosting

Λύνουν την αιώνια απορία που έχουμε όλες για αυτές τις καταστάσεις
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Αγόρια αποκαλύπτουν τον πραγματικό λόγο που έκαναν ghosting
Gif via Giphy

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν αυτή τη στιγμή βρίσκεσai μέχρι τους αγκώνες μέσα σε έναν κουβά παγωτού και αναρωτιέσαι γιατί το άτομο με το οποίο βγαίνατε τον τελευταίο μήνα σταμάτησε ξαφνικά να σου τηλεφωνεί ή να σου στέλνει μηνύματα, δεν είσαι καθόλου μόνη.

Το ghosting είναι χάλια και δυστυχώς, συμβαίνει πολύ συχνά. Μια μελέτη 2020, που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Environmental Research and Public Health διαπίστωσε στην πραγματικότητα ότι το 13% έως 23% των ενηλίκων στις ΗΠΑ έχουν υποστεί θύματα ghosting. 

Δυστυχώς, το να σου κάνουν, ή ακόμα και το να κάνεις ghosting, είναι καλώς ή κακώς μέρος του παιχνιδιού γνωριμιών. Και παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό να προσπαθείς να βγάλεις συμπεράσματα από κάθε μήνυμα και τηλεφώνημα που είχες με το άτομο που μεταμορφώθηκε στον Casper προκειμένου να καταλάβεις γιατί σου έκανε ghosting, οι λόγοι που θέλουν να τελειώσουν τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Αλλά γιατί οι άντρες που φαίνεται να σου αρέσουν ξαφνικά φρικάρουν και αποδεσμεύονται χωρίς καμία εξήγηση;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, έχει να κάνει λίγο με την ανθρώπινη φύση, εξηγεί ο Niloo Dardashti, PhD, ψυχολόγος και ειδικός σχέσεων στη Νέα Υόρκη. «Νιώθεις κάτι πολύ έντονα και μετά, αφού γνωρίσεις περισσότερο το άτομο, βλέπεις τον πραγματικό του εαυτό και τα πράγματα αλλάζουν», προσθέτει. Είναι δύσκολο να μην το πάρεις προσωπικά όταν σου φέρονται έτσι, αλλά να θυμάσαι: Το να σου κάνουν ghosting δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το άτομο δεν σε ήθελε κάποια στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό να έχεις συναισθήματα για κάποιον και απλώς να είσαι τόσο υπερφορτωμένος με επιλογές και ανθρώπους γύρω σου, ώστε να μην είσαι συντονισμένη με αυτό που πραγματικά σου ταιριάζει», λέει ο Dardashti.

Εκτός από αυτό, το ghosting μπορεί να συμβεί για άλλους λόγους, όπως λέει ο Kamil Lewis, ειδικός σε θέματα σeξ και σχέσεων. Είναι πιθανό ότι το άτομο απλώς δεν ήταν έτοιμο για σχέση εκείνη τη στιγμή ή κάποιος άλλος μπήκε ανάμεσα σας.

Άλλοι συνηθισμένοι λόγοι ghosting; Μπορεί ο άλλος να φοβάται τη σύγκρουση και ως εκ τούτου, με το να κάνει ghosting, λέει ο Lewis, να πιστεύει ότι γλιτώνει τον εαυτό του από το να τσακωθεί ή να βιώσει drama. Θα μπορούσε επίσης να φοβάται ότι αν προσπαθήσει να χωρίσει μαζί σου κατά πρόσωπο, θα πειστεί από όσα θα του πεις για να μείνει τελικά σε μια σχέση που δε θέλει. (Θυμήσου: Καμία από αυτές δεν είναι καλή δικαιολογία. Αξίζεις να σε χωρίσουν, από το να πρέπει να πείσεις κάποιον να συνεχίσει να βγαίνει μαζί σου.)

Και σίγουρα, ενώ θα ήταν λίγο πιο ευγενικό να τερματίσεις μια σχέση με πραγματική συζήτηση, δεν έχουν όλοι το θάρρος να απορρίψουν κάποιον ευθέως ή δεν έχουν τις επικοινωνιακές δεξιότητες να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Κάποιοι άντρες πάντως, αποφάσισαν να μας αποκαλύψουν τους λόγους που έκαναν ghosting σε κοπέλες που τους άρεσαν στην αρχή ή ακόμα και στο τέλος και αυτοί ήταν οι λόγοι που τους οδήγησαν εκεί.

Ryan, 27 ετών

«Βγήκαμε δύο ραντεβού, στο δεύτερο κάναμε σeξ και έμεινα το βράδυ στο σπίτι της». Μόλις το επόμενο πρωί τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν λίγο περίεργα.

«Ήταν εκτός σπιτιού όταν ξύπνησα, αλλά στο τηλέφωνό μου υπήρχε ένα μήνυμα από αυτήν που περιελάμβανε όλα τα μέρη στα οποία χρειαζόταν μια βόλτα, είχε βγάλει πλάνο για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, ποιους φίλους θα έπρεπε να πάρω και πολλά άλλα. Τρόμαξα λίγο και της είπα ότι ήμουν απασχολημένος. Μέσα σε λίγες ώρες, είχα πέντε αναπάντητες κλήσεις και άλλα μηνύματα που επέμεναν ότι έπρεπε να κάνουμε αυτά τα πράγματα για να περάσουμε ένα καλό Σαββατοκύριακο, με ολοένα και πιο έντονο τόνο. Την ενημέρωσα εκείνο το βράδυ ότι δεν ήθελα να συνεχίσω να τη βλέπω - τσακωθήκαμε και μου ζήτησε να πάω να τη δω για να το λήξουμε. Όταν της εξήγησα ότι όλο αυτό ήταν πολύ για μένα και ακόμα δεν άκουγε, την έκλεισα και σταμάτησα να ανταποκρίνομαι».

Antony, 28 ετών

«Ήταν πολύ γλυκιά και ξεκάθαρα με άρεσε, κάτι που με τρόμαξε όμως, αφού κατάλαβα ότι η φάση μας θα κατευθυνόταν προς μια σχέση και όχι απλώς προς μια βραδιά», είπε. «Πραγματικά πιστεύω ότι ήμουν εγωιστής που σκέφτηκα ότι επειδή η πρόθεσή μου δεν ήταν ποτέ να βλάψω κανέναν, ήταν εντάξει το να εξαφανιστώ από προσώπου Γης. Απλώς πραγματικά δεν ήξερα τι σήμαινε να είμαι πραγματικά ευάλωτος με τους ανθρώπους ή να διατυπώνω αυτό που θέλω, αντί να ακολουθώ τη ροή και να είμαι ευχάριστος απέναντι τους. Έτσι, έβγαλα το άγχος/την απογοήτευσή μου στους άλλους. Και ήμουν καλός στο να πείσω τον εαυτό μου ότι της έκανα τη χάρη με το να την εξαφανιστώ».

John B, 28

«Γνώρισα αυτήn τη γυναίκα μέσω μιας εφαρμογής γνωριμιών και πήγαμε για ποτά, μιλήσαμε, φιληθήκαμε και υποσχεθήκαμε να ξαναδούμε ο ένας τον άλλον. Καταλήξαμε να βγούμε κάποιες φορές, κάναμε σeξ και εκείνη έμεινε σπίτι μου μερικά βράδια. Της μαγείρεψα ένα δείπνο γενεθλίων, έκανα όλα τα χαριτωμένα πράγματα και σκέφτηκα ότι πήγαινε καλά για περίπου ένα μήνα. Η κοπέλα μου άρεσε λίγο. Σπάνια μου έστελνε μήνυμα ή μου τηλεφωνούσε. Δεν μπορούσα να καταλάβω αν απλώς δεν την ενδιέφερα ή αν χρειαζόταν να κάνω περισσότερη προσπάθεια.

«Προσπάθησα να μιλήσω μαζί της γι' αυτό, αλλά δεν πήρα καμία απάντηση, οπότε σταμάτησα να της στέλνω μηνύματα και δεν το συνέχισα. Ένιωθα ότι αν δεν επρόκειτο να κάνει την ίδια προσπάθεια, τότε δεν άξιζε να συνεχίσω να προσπαθώ - ειδικά αφού έκανα μια κουβέντα μαζί της σχετικά με αυτό. Είμαι πάρα πολύ επικοινωνιακός. Δεν φοβάμαι αυτές τις σκληρές συζητήσεις και προτιμώ να τις κάνω κατά πρόσωπο. Αλλά όταν κάποιος απλά δεν μου δίνει σημασία, ακόμα κι αν οι κάνουμε καλό σeξ, τα πράγματα απλά μου φαίνονται άσχημα».

William, 28 ετών

«Γνώρισα αυτό το κορίτσι το καλοκαίρι του 2014, λίγο πρινφύγω για το πανεπιστήμιο. Νόμιζα ότι ήταν εκπληκτική. Ανταλλάξαμε αριθμούς και βγαίναμε ραντεβού για όλη την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2014. Απολαύσαμε όμορφα ραντεβού, υπέροχο σeξ - ήταν φοβερό. Σε όλη τη διάρκεια της γνωριμίας μας, είχε συναισθηματικές εκρήξεις που επιδεινώθηκαν με την πάροδο του χρόνου. Ήταν απογοητευτικές και δύσκολες να αντιμετωπιστούν. Μια φορά, είχε επιταχύνει στα 101 μίλια  γύρω στις 2:00 π.μ. και μια άλλη ήταν να ρίξει τσιρίδα στη μητέρα μου - μεταξύ άλλων παραδειγμάτων. Ήταν απογοητευτικό και συναισθηματικά εξαντλητικό. Ένιωθα ότι δεν την άντεχα άλλο. Οι ενήλικες δεν πρέπει να εκρήγνυνται και σκέφτηκα ότι ήταν σημάδι συναισθηματικής ανωριμότητας και σίγουρα μια κόκκινη γραμμή για μια τοξική σχέση».

«Της έκανα ghosting όταν έφυγα για να σπουδάσω. Μου έστελνε πολλά μηνύματα, λέγοντας μου ότι της έλειπα πολύ και μάλιστα, για μήνες μετά. Δεν απάντησα ποτέ σε κανένα από τα μηνύματά της».

Mark, 22 ετών

«Γνώρισα αυτό το κορίτσι στο τελευταίο έτος του κολεγίου. Είχαμε πολλούς κοινούς φίλους, αλλά ποτέ δεν έκανα καμία προσπάθεια για κάτι παραπάνω», λέει ο Mark. «Είχαμε μιακοινή παρέα προς το τέλος της χρονιάς και απλά τα καταφέραμε να συναντηθούμε». Οι δυο τους άρχισαν να βλέπονται τακτικά για ένα ή δύο μήνες, και όλα πήγαιναν καλά... μέχρι που πήγαν για γκολφ με τους φίλους τους μια μέρα. «Στην αρχή όλα ήταν καλά και όλοι διασκεδάζαμε. Αλλά από τη στιγμή που περάσαμε κάποια ώρα εκεί, ήδη παραπονιόταν για το πόσο βαριόταν και πόσο πιο διασκεδαστικό θα ήταν να κάνει οτιδήποτε άλλο».

«Ήταν λίγο ενοχλητικό και δεν έψαχνα για κάτι σοβαρό εκείνη τη στιγμή, οπότε ένιωθα μια χαρά απλά να ακολουθήσω χωριστούς δρόμους με την κοπέλα». Κάπως έτσι, ο ίδιος σταμάτησε να απαντά στα μηνύματα της εντελώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
21 / position1: 511 / position2: 1523
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb