ΠΡΟΣΩΠΑ

Η σχεδιάστρια της Diana περιγράφει το πώς ήταν να ντύvεις μια πριγκίπισσα

Το στυλ της τα τελευταία χρόνια της ζωής της ήταν απόδειξη του τι σήμαινε η μόδα για εκείνη
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η σχεδιάστρια της Diana περιγράφει το πώς ήταν να ντύvεις μια πριγκίπισσα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την πρώτη φορά που η Amanda Wakeley συνάντησε την Diana , την πριγκίπισσα της Ουαλίας, ξέσπασαν και οι δύο σε γέλια.

Η Wakeley, τότε ανερχόμενη Βρετανίδα σχεδιάστρια στο Chelsea ετοιμαζόταν να αντιμετωπίσει μια αστυνομική συνοδεία για να συναντήσει την πριγκίπισσα. Κι όμως εκείνη ήρθε μόνη της! 

Η ίδια η Diana στεκόταν εκεί μόνη. Η πρώην αναπληρώτρια συντάκτρια της βρετανικής Vogue και σύμβουλος στυλ της Diana ήταν ένθερμη υποστηρίκτρια της ανερχόμενης σχεδιάστριας και το στυλ που η σχεδιάστρια αποκαλούσε «καθαρή glam αισθητική».

Γρήγορα πήρε τη σφραγίδα έγκρισης της Lady Di και της δημιούργησε ένα ναυτικό κρεπ κοστούμι με μπούστο με αόρατες λεπτομέρειες με κουμπιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν ήταν μια πολύ απαιτητική πελάτισσα», θυμάται η Wakeley. «Της άρεσε αυτό που της πρότεινα. Μάλιστα, 9 φορές στις 10 θα κρατούσε το δείγμα, δε θα ζητούσε καν να της ετοιμάσω την επίσημη εκδοχή».

Τα περισσότερα κομμάτια που έφτιαξε η Amanda για την Diana – φορέματα, jumpers από κασμίρ και δερμάτινα παντελόνια – δεν φωτογραφήθηκαν ποτέ, αλλά η σχεδιάστρια θυμάται ένα συγκεκριμένο κόκκινο πλεκτό κορμάκι με υπέροχη κοπή, που της άρεσε πολύ αλλά δεν μπορούσε ποτέ να φορέσει δημόσια.  "Ήταν απίστευτο πόσο νέα ήταν όταν την πέταξαν σε όλο αυτό... το τσίρκο".

Το στυλ της τα τελευταία χρόνια της ζωής της ήταν απόδειξη του τι σήμαινε η μόδα για εκείνη. «Η Di χρησιμοποιούσε τα ρούχα για να νιώσει πιο δυναμική», σκέφτεται. «Στην αρχή φορούσε μόνο κοστούμι. Το στυλ της έγινε αβίαστο καθώς περνούσαν τα χρόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
5 / position1: 308 / position2: 698
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb