THINK

Η Ιταλία απέρριψε νομοσχέδιο κατά της ομοφοβίας και του μισογυνισμού και ντρεπόμαστε

Ντροπιαστικές πολιτικές για μια κοινωνία που το μόνο που χρειάζεται είναι η ισότητα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η Ιταλία απέρριψε νομοσχέδιο κατά της ομοφοβίας και του μισογυνισμού και ντρεπόμαστε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Γερουσία της Ιταλίας ψήφισε την Τετάρτη και απέρριψε νομοσχέδιο που θα απαγόρευε τη βία και τις διακρίσεις κατά των LGBTQ.

Η πρόταση για μπλοκάρισμα του λεγόμενου "νομοσχεδίου Ζαν" ψηφίστηκε με 154 ψήφους υπέρ και 131 κατά, αφού προτάθηκε από τα δεξιά κόμματα Lega Nord και Fratelli d'Italia (Fdl).

Η νομοθεσία θα είχε τροποποιήσει τον ποινικό κώδικα της Ιταλίας για να απαγορεύσει τις διακρίσεις λόγω φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, φύλου, ταυτότητας φύλου και αναπηρίας.

Εισήχθη για πρώτη φορά από τον κεντροαριστερό βουλευτή Alessandro Zan στην Κάτω Βουλή τον Μάιο του 2018 ως αντίδραση σε ένα αυξανόμενο κύμα ομοφοβικών και τρανσφοβικών επιθέσεων στην Ιταλία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cristiano Cervigni (@cristianocervigni)

Το νομοσχέδιο πέρασε από τη Βουλή τον Νοέμβριο του 2020, αλλά αντιμετώπισε προκλήσεις στη Γερουσία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οπως αναφέρει ο Guardian, τον Ιούνιο, το Βατικανό έκανε μία χωρίς προηγούμενο παρέμβαση, ζητώντας από την ιταλική κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγές στο νομοσχέδιο, διότι παραβίαζε "την ελευθερία σκέψης" της Καθολικής Εκκλησίας. 

Ενώ έγινε αποδεκτή από τους υποστηρικτές της ως μια ευπρόσδεκτη αλλαγή σε μια χώρα που θεωρείται ότι υστερεί σε σχέση με τους δυτικοευρωπαίους γείτονές της όσον αφορά τα δικαιώματα των LGBT, οι αναφορές της στην ταυτότητα φύλου την έκαναν μη δημοφιλή στους δεξιούς πολιτικούς και τους Καθολικούς και φυσικά όπως προείπαμε στπ Βατικανό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @lebimbedi_ciampolillo

Προς το παρόν, το κομμάτι του ποινικού κώδικα της Ιταλίας που απαγορεύει συγκεκριμένα τα εγκλήματα μίσους και τις διακρίσεις ή αλλιώς ο "νόμος Μαντσίνο", που χρονολογείται από το 1993 – αναφέρει ρητά μόνο "φυλετικά, εθνικά, εθνικά ή θρησκευτικά" κίνητρα.

Οι πράξεις διάκρισης για τέτοιους λόγους θα μπορούσαν να επισύρουν στους παραβάτες ποινή φυλάκισης 18 μηνών ή πρόστιμο 6.000 ευρώ ενώ τα βίαια εγκλήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης.

Η Donatella Versace βγαίνει μπροστά με τη δική της ανακοίνωση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Donatella Versace (@donatella_versace)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
6 / position1: 312 / position2: 2769
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb