ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5+1 πράγματα που κάνει κάθε επιτυχημένη γυναίκα

Συνήθειες που ίσως βοηθήσουν και εσένα να εκπληρώσεις τους στόχους σου
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
5+1 πράγματα που κάνει κάθε επιτυχημένη γυναίκα
Φωτογραφία από τον χρήστη Andrea Piacquadio στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν μια ρουτίνα που ακολουθούν και είναι αυτή που τους βοήθησε να πάνε μπροστά και να πετύχουν τα όνειρα τους. Και επειδή είμαστε κορίτσια και όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι σε αυτόν τον κόσμο να μεγαλώνεις με αυτό το φύλο, κάποιες από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες του κόσμου αποφάσισαν να αποκαλύψουν και στις υπόλοιπες τις συνήθειες που τις έκαναν να εκπληρώσουν κάθε τους στόχο.

Πίστεψε στον εαυτό σου

Όλες οι γυναίκες που πέτυχαν τους στόχους τους είχαν πάντα πίστη στον εαυτό τους και ήξεραν βαθιά μέσα τους ότι ό,τι και να συνέβαινε στο τέλος θα τα κατάφερναν. Επίσης, οι γυναίκες αυτές δεν βάζουν κανέναν πάνω από τον εαυτό και την αξία τους και δε νιώθουν μειωνεκτικά. Βρες και εσύ τη δύναμη μέσα σου, πίστεψε σε σένα και προχώρα με το κεφάλι ψηλά.

Μην επιτρέπεις στους περισπασμούς να σε επηρεάσουν

Οι εξωτερικές συνθήκες μπορεί πάντα να αλλάζουν και τίποτα να μην είναι δεδομένο, όμως οι επιτυχημένες γυναίκες δεν αφήνουν τους εαυτούς τους να χάσουν το κέντρο τους και να αποκλείνουν από τον στόχο τους. Παίρνουν τον χρόνο τους, ζυγίζουν τα δεδομένα και προχωρούν με προσήλωση και πίστη στο πλάνο τους.

Μην πιστεύεις στην τελειότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξέρουν ότι μπορούν να φτάσουν στο καλύτερο δυνατό των ικανοτήτων τους και παίζουν μπάλα πάντα ψηλά, όμως έχουν κατά νου ότι η τελειότητα δεν υπάρχει και ότι μπορεί και να γίνουν κάποια λάθη στην πορεία τους, που είναι φυσιολογικά. Δίνουν τα πάντα για όσα θέλουν, δεν το βάζουν κάτω, αλλά ξέρουν ότι ουδείς τέλειος.

Κάνε σωστό προγραμματισμό

Κοινώς βγάλε ένα ρεαλιστικό πλάνο που να μπορείς να φέρεις εις πέρας. Μην βάζεις πολλά βάρη στους ώμους σου και μην αφήνεις πολύ χρόνο να περνάει άσκοπα. Δες τις δυνάμεις σου όπως ακριβώς είναι και βάση αυτών βγάλε το πρόγραμμα για τον στόχο σου.

Μάθε να λες όχι

Η επιτυχία θέλει θυσίες, θέλεις προτεραιότητες και να ξέρεις τι θέλεις. Δεν πειράζει να λες όχι σε πράγματα που μπορεί να σου τρώνε πολύτιμο χρόνο, σε καθημερινούς καφέδες που σε βγάζουν εκτός προγράμματος, σε δουλειές και ανθρώπους που δεν είναι για εσένα. Ίσα ίσα, έτσι κάνεις ξεκάθαρη την πορεία σου και πηγαίνεις εκεί που θέλεις.

Μάθε να διαφωνείς χωρίς να γίνεσαι αγενής

Είναι πολύ ωραίο να έχεις την δική σου άποψη και να την υποστηρίζεις, πρόσεξε όμως να μην γίνεσαι αγενής επιμένοντας ή να κάνεις τους άλλους να νιώθουν άβολα επιβάλλοντας τους τα πιστεύω σου. Πες αυτό που θέλεις και σκέφτεσαι, εκφράσου ελεύθερα, σεβόμενη όμως πάντα τους συνομιλητές σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
7 / position1: 489 / position2: 1287
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb