THINK

O θάνατος της Gabby Petito είναι η απόδειξη πως τα social media δεν λένε την αλήθεια

+ Tι είναι το missing white woman syndrome
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
O θάνατος της Gabby Petito είναι η απόδειξη πως τα social media δεν λένε την αλήθεια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξαφάνιση και ο θάνατος της Gabby Petito προκάλεσε τρομερό ενδιαφέρον στο ευρύ κοινό. Ηταν ακριβώς ο τύπος ατόμου που συγκέντρωνε τα χαρακτηριστικά του missing white woman syndrome. Τι είναι αυτό;

Το σύνδρομο της λευκής γυναίκας είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από κοινωνικούς επιστήμονες για να αναφερθεί στη δυσανάλογη κάλυψη των μέσων ενημέρωσης, ειδικά στην τηλεόραση, ανάμεσα στις περιπτώσεις αγνοουμένων που αφορούν νεαρές, λευκές, γυναίκες και τις μαύρες γυναίκες.

Η ιστορία της όμως είχε και ένα ακόμη σημείο, που έκανε τα πράγματα ακόμη πιο ενδιαφέροντα για τον τηλεθεατή, κι αυτό ήταν τα social media. 

Mοιραζόταν κάθε στιγμή από τη ζωή της με τον αρραβωνιαστικό της Brian Laundrie και αυτό δεν την προστατεύει από τα βάσανα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Gabby Petito ήταν μια 22χρονη επίδοξη influencer τη στιγμή του θανάτου της. Χαρακτηρίστηκε ως #adventureblogger σε λεζάντες φωτογραφιών. Δεν ήταν πολύ επιτυχημένη, αλλά τραγικό, τώρα πια, έχει 1,2 εκατομμύρια followers.

Η φαινομενικά χαρούμενη Gabby βρισκόταν σε ταξίδι μαζί με τον αγαπημένο της, ενώ ο στόχος της φάνηκε να είναι να κάνει το όνομά της διάσημο στο #vanlife, ζώντας σε ένα βανάκι και γυρνώντας τον κόσμο. 

Ενώ το Διαδίκτυο συνεχίζει να γεμίζει με θεωρίες για την περίπτωση τη, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για τις μαύρες και καστανές γυναίκες, όπως η Ashley Guillory ή η Deirdre Reid που χάθηκαν την ίδια περίοδο με την Gabby και δεν έχουν ακόμη βρεθεί.

Το να σκρολάρεις επίσης στο Instagram της κατόπιν του θανάτου της είναι μια νέα ασχολία για όσους αρέσκονται στο να λύνουν μυστήρια. 
Κάποιοι λένε μάλιστα, πως αν έψαχναν και κοιτούσαν πιο προσεκτικά τα σωστά σημάδια - ένα σήμα χεριού ή μια ταλαιπωρημένη έκφραση του προσώπου - ότι ένας από τους οπαδούς της Gabby θα μπορούσε να την αποτρέψει από έναν φρικτό θάνατο.

Αλλά για όσους φιλοδοξούν να βγάλουν έσοδα από τη διαδικτυακή τους ζωή δεν χρησιμοποιούν τα social media για να δείξουν την σκοτεινή μεριά της ζωής τους αλλά για να την καλύψουν. Δημιουργούμε ιστορίες για τους ανθρώπους που παρακολουθούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με βάση την φαινομενική τους ζωή στο διαδίκτυο, όταν, ως επί το πλείστον, γνωρίζουμε ελάχιστα για την πραγματική τους ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
7 / position1: 489 / position2: 765
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb