ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ψωνίζεις μέσω TikTok; Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις

Το TikTok γέμισε μαγαζιά
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Ψωνίζεις μέσω TikTok; Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις
Φωτογραφία από cottonbro studio

Αν κάνετε scrolling στο TikTok σίγουρα θα συναντήσετε βίντεο που διαθέτουν την επιλογή να αγοράσετε ένα προϊόν χωρίς να χρειάζεται να φύγετε από την εφαρμογή. ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η δυνατότητα, γνωστή ως TikTok Shop, κυκλοφόρησε το 2023 και προετοιμάζεται σταθερά για να ανταγωνιστεί άλλες πλατφόρμες αγορών. Οι δημιουργοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία για να πουλήσουν προϊόντα απευθείας από τα βίντεο.

Όταν ένας δημιουργός TikTok εγκριθεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα TikTok Shop, του παρέχεται πρόσβαση σε ευκαιρίες συνεργατών με επωνυμίες που έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Για να πληροί τις προϋποθέσεις για το πρόγραμμα συνεργατών, ένας δημιουργός πρέπει να είναι 18 ετών και άνω, να μπορεί να επαληθεύσει την ταυτότητά του και να έχει τουλάχιστον 5.000 ακόλουθους. Αφού εγκριθεί και επιλέξει ποιες επωνυμίες και προϊόντα θα πουλήσει, ένας δημιουργός μπορεί να αρχίσει να προσφέρει προϊόντα προς πώληση τόσο σε ζωντανά βίντεο όσο και σε βίντεο ροής καθώς και στο προφίλ του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το TikTok Shop χρησιμοποιεί αξιόπιστες πλατφόρμες τρίτων, όπως το PayPal και το Stripe για την επεξεργασία πληρωμών. Αυτό σημαίνει ότι τα στοιχεία πληρωμής σας θα πρέπει να είναι τόσο ασφαλή στο TikTok όσο και οπουδήποτε αλλού ψωνίζετε στο διαδίκτυο. Η πλατφόρμα, ωστόσο, δεν είναι απρόσβλητη από τα ίδια είδη απάτης που μαστίζουν το υπόλοιπο διαδίκτυο.

Εφόσον το TikTok επιτρέπει επίσης χορηγούμενα βίντεο που δεν αποτελούν μέρος του TikTok Shop, είναι πιθανό να προκύψει κάποια απάτη...

Εάν κάνετε κλικ σε ένα κουμπί σε ένα βίντεο με χορηγία και μεταφερθείτε σε έναν ιστότοπο εκτός της εφαρμογής TikTok, δεν θα ψωνίζετε πλέον στο κατάστημα TikTok. Οι αγορές που πραγματοποιούνται από ιστότοπο ή εφαρμογή τρίτου μέρους δεν προστατεύονται από το TikTok, πράγμα που σημαίνει ότι είστε μόνοι σας εάν το προϊόν είναι ελαττωματικό, δόλιο ή δεν φτάσει ποτέ. Επίσης, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγοράζετε ηλεκτρονικά προϊόντα από την TikTok. Οι ηλεκτρονικές αγορές, συμπεριλαμβανομένου του TikTok Shop,  δεν απαιτείται να ελέγχουν τα ηλεκτρονικά προϊόντα για ασφάλεια πριν τα πουλήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
7 / position1: 243 / position2: 849
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb