ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 τρικ των διατροφολόγων για να κάνεις πάντα healthy επιλογές

Θέλει τρόπο, τα έχουμε ξαναπει
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
5 τρικ των διατροφολόγων για να κάνεις πάντα healthy επιλογές
Photo by Andres Ayrton from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θέλεις να κάνεις μια διατροφή που θα είναι βιώσιμη και δεν θα την εγκαταλείψεις σε δυο εβδομάδες; Μάθε τα health hacks!

Πάνω από όλα, οι προμήθειες

Το να γνωρίζετε ακριβώς τι υπάρχει στα ντουλάπια των τροφίμων σας κάνει τη δημιουργία ενός υγιεινού προγράμματος διατροφής πολύ πιο εύκολη. Πριν ξεκινήσετε τη δική σας, κάντε μια λίστα με όλα τα είδη που χρειάζεστε στην κουζίνα, στο ψυγείο και το ντουλάπι. Ιδέες για υγιεινά γεύματα θα σας έρθουν στην πορεία και μπορείτε επίσης να δείτε ποια βασικά πράγματα σας λείπουν. Συνεχίστε το αυτό τακτικά και δεν θα έχετε ποτέ πανικό την τελευταία στιγμή για τρόφιμα και υλικά που λείπουν και που σας κάνουν να ξεφεύγετε από το διαιτολόγιο σας.

Μετρήστε τα χρώματα στο πιάτο σας

Ένα κόλπο για να αυξήσετε εύκολα τον αριθμό των βιταμινών και μετάλλων που τρώτε είναι μετρώντας τα χρώματα στο πιάτο σας - κοινώς, όσο πιο πολλά χρώματα τόσα πιο πολλά λαχανικά έχετε στο πιάτο. Γενικά, όσο περισσότερα υπάρχουν τόσο το καλύτερο, οπότε προσθέστε μερικά φρούτα παραπάνω στο γιαούρτι σας, και λαχανικά στα γεύματά σας. Διαφορετικά χρώματα έχουν διαφορετικά οφέλη - το πορτοκαλί είναι πλούσιο σε καροτενοειδή ενώ το μωβ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, για παράδειγμα. Σκεφτείτε τη φράση «φάτε ένα ουράνιο τόξο» ως υπενθύμιση!

Αντίο αγαπημένα φαγητά; Oύτε καν

Δεν χρειάζεται να κόψετε εντελώς τα αγαπημένα σας ανθυγιεινά τρόφιμα από τη διατροφή σας. Οτιδήποτε είναι εντάξει αν έχετε μέτρο και η άρνηση για cheat meals στον εαυτό σας είναι πιθανό να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, οδηγώντας σε τσιμπολογήματα και αίσθημα ενοχής. Συμπεριλάβετε ένα cheat meal στη διατροφή σας την εβδομάδα! Απλά μην το κάνετε, cheat DAY.

Πρωτεΐνη για πρωινό

Ξεκινήστε τη μέρα σας με πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες για να νιώσετε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να κρατήσετε την επιθυμία για ζαχαρούχα σνακ. Μην φάτε τοστ, κουλούρια, μπέιγκελ και άλλα αντίστοιχα! Ευτυχώς, πολλά αγαπημένα για πρωινό έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη - αυγά, αβοκάντο και βρώμη με γιαούρτι και φρούτα, για να αναφέρουμε μερικά. Ισορροπήστε την πρωτεΐνη με υγιή λίπη και υδατάνθρακες για ένα γεύμα που θα σας κρατήσει!

Είναι όλα θέμα... βολέματος

Πάμε στοίχημα πως τουλάχιστον τις μισές φορές του τσιμπολογήματός σας, αρπάξατε ό,τι βρήκατε μπροστά σας. Τα βολικά τρόφιμα δεν χρειάζεται να είναι ανθυγιεινά σώνει και ντε, επειδή κάνουν τα γεύματα γρήγορα και εύκολα στην παρασκευή τους. Σκεφτείτε κατεψυγμένα λαχανικά, κονσερβοποιημένα προϊόντα, και φακές μικροκυμάτων και καστανό ρύζι. Σκεφτείτε φρούτα, σκεφτείτε παξιμάδια και τοματίνια, σκεφτείτε τορτίγιες ολικής άλεσης με ένα τυρί χαμηλων λιπαρών! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb