THINK

H Αρεζού από το Αφγανιστάν που ζει στη Λέσβο παίρνει υποτροφία για την Αμερική

Σήμερα κάνει ξανά νέα όνειρα για μια καλύτερη ζωή

Δημοσίευση ΣΕΠΤ 16, 2021
H Αρεζού από το Αφγανιστάν που ζει στη Λέσβο παίρνει υποτροφία για την Αμερική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αρεζού ήταν μόλις έξι χρονών όταν αναγκάστηκε με την οικογένειά της να εγκαταλείψει την πατρίδα της, το Αφγανιστάν, για να ξεκινήσουν το μεγάλο ταξίδι της μετανάστευσης. Σήμερα κάνει ξανά νέα όνειρα για μια καλύτερη ζωή.

"Η υποστήριξη των δασκάλων είναι πραγματικά αυτό που έκανε την εμπειρία μου τόσο μοναδική, γιατί οι δάσκαλοί μου, μού έδωσαν ξεχωριστό μάθημα για να μάθω τη γλώσσα".

Την αγάπη για το διάβασμα και τη γνώση φαίνεται πως την πήρε από τη μαμά της που ήταν επί 15 χρόνια σύμβουλος εκπαίδευσης ενώ τώρα συνεργάζεται με μη κερδοσκοπικές οργανώσεις ως διερμηνέας και πολιτισμική διαμεσολαβήτρια.

"Αγαπητό μου σχολείο, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη δυνατότητα που μου δώσατε αυτή τη σχολική χρονιά να μάθω μαζί με Έλληνες μαθητές και να ενταχθώ στη σχολική κοινότητα. Είμαι τόσο χαρούμενη που είχα την ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσω το σχολείο, αλλά επίσης να προσαρμοστώ σε ένα νέο περιβάλλον παρά τα γλωσσικά εμπόδια", έγραφε μεταξύ άλλων η Αρεζού τον Ιούνιο του 2020, μετά την αποφοίτησή της από τη Στ' τάξη του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μαμά της, έστειλε επιστολές σε πρεσβείες στην Ελλάδα θέλοντας να μάθει με ποιον τρόπο θα μπορούσε η Αρεζού να φοιτήσει σε κάποια άλλη χώρα.

Λίγο καιρό μετά, έλαβε απάντηση από την αμερικανική πρεσβεία με μία λίστα σχολείων, στα οποία θα μπορούσε να κάνει αίτηση. Έπειτα από γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη, η Αρεζού έγινε δεκτή στο Διεθνές Σχολείο της Βοστόνης και έλαβε υποτροφία για πέντε χρόνια, μέχρι την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής της!

Το International School of Boston είναι ένα δίγλωσσο (αγγλικά-γαλλικά) μη κερδοσκοπικό σχολείο με 530 μαθητές από περισσότερες από 43 χώρες. Η Αρεζού γνωρίζει ήδη πέντε γλώσσες (φαρσί, νταρί, ελληνικά, τουρκικά και αγγλικά). Αυτό όμως που μας έκανε να την αγαπήσουμε παραπάνω είναι η δήλωσή της, πως, "Αν δεν ξέρεις άλλες γλώσσες, υπάρχει η γλώσσα της καρδιάς και μπορείς να μιλήσεις με την καρδιά σου. Όλοι ξέρουμε τη γλώσσα της καρδιάς. Και εγώ όταν πήγα στην Τουρκία ή την Ελλάδα πρώτα χρησιμοποίησα τη γλώσσα της καρδιάς".

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
5 / position1: 443 / position2: 1141
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb