ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις μετά τον χωρισμό

Θα σε κάνει να νιώσεις χειρότερα και το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά το να βοηθήσεις τον εαυτό σου
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις μετά τον χωρισμό
Photo by Thiago Matos from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο χωρισμός δεν είναι ποτέ κάτι εύκολο, καθώς ακόμα και αν γίνει από κοινή απόφαση και δεν υπάρχουν πια αισθήματα και μόνο η συνήθεια και ο αποχωρισμός ενός προσώπου φέρνει θλίψη και πόνο και θέλει μέχρι τα άτομα να βρουν ξανά τους ρυθμούς τους.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμιά μαγική συνταγή για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό, οπότε πρέπει να βιώσεις την γνωστη διαδικασία και να αφήσεις τον καιρό που περνά να σε βοηθήσει. Επιπλέον, αποφεύγοντας ορισμένα πράγματα μπορείς να στηρίξεις τον εαυτό σου και να τον κάνεις να προχωράει ευκολότερα.

Φυσικά, το εν λόγω θέμα ο καθένας το διαχειρίζεται πολύ διαφορετικά, όμως αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ, είναι το να ξέρεις καλά τον εαυτό σου ώστε να δεις ποια μέθοδος λειτουργεί καλύτερα σε σένα.

Είτε αποφάσισες εσύ να χωρίσεις, είτε το αποφασίσατε από κοινού με τον πρώην ταίρι σου, θα χρειαστεί να δοκιμάσεις διάφορους τρόπους για να μπορέσεις να διαχειριστείς το γεγονός. Από τις εξόδους με φίλους, μέχρι το κλείσιμο στο σπίτι και τα κλάματα στα πατώματα, όποιον τρόπο και αν επιλέξεις για να βιώσεις τον  χωρισμό, υπάρχει κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την Elle Huerta, CEO και ιδρύτρια της εφαρμογής για χωρισμένους, Mend, το χειρότερο που μπορείς να κάνεις μετά από τη διάλυση της σχέσης σου, είναι το να κάνεις αρνητική κουβέντα με τον εαυτό σου. Είναι πολύ φυσιολογικό να θέλεις να τα πιεις για να ξεχάσεις ή να θέλεις να παρτάρεις για να μην σκέφτεσαι, όμως το να τα βάλεις με εσένα είναι ό,τι πιο κακό σε αυτήν τη φάση.

Με αυτό συμφωνεί και η ψυχολόγος Grant Brenner, η οποία δηλώνει ότι ένα από τα κυριότερα πράγματα μετά από κάθε χωρισμό είναι φροντίδα του εαυτού μας. Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις αφού χωρίσεις είναι να παραμελήσεις τον εαυτό σου. Φέρνοντας σε στο επίκεντρο της προσοχής σου, σημαίνει ότι σε αγαπάς και ακούς τις ανάγκες σου σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύεις. Μέσα στα πλαίσια της αυτοφροντίδας είναι και η σωστή διατροφή, η άσκηση και ο καλός ύπνος.

Επιπλέον, στην αυτοφροντίδα περιλαμβάνονται και τα κοντινά σου άτομα, που σε βοηθούν να ξεπεράσεις δυσκολίες, ενώ αν δεν έχεις κάποιο  πρόσωπο στο οικείο σου περιβάλλον, που να μπορείς να ανοιχτείς και να μιλήσεις για τα όσα βιώνεις, τότε ψάξε για ανθρώπους που μπορούν να κατανοήσουν την ανάγκη σου αυτή. Προσπάθησε να μη μένεις μόνη σου για πολύ και δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να βγάλει από μέσα του όσα τον στεναχωρούν, όπως προτείνουν οι ειδικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
5 / position1: 547 / position2: 1128
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb