ΣΧΕΣΕΙΣ

«Συναισθηματική απιστία»: Τα σημάδια που δείχνουν ότι την κάνεις

Όσο και αν δε θέλεις να το παραδεχτείς
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
«Συναισθηματική απιστία»: Τα σημάδια που δείχνουν  ότι την κάνεις
Φωτογραφία από τον χρήστη RODNAE Productions στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφενός, ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ηθικές και αξίες, αφετέρου, το κάθε ζευγάρι έχει το δικό του σύστημα επικοινωνίας και λειτουργίας, αρά σωστό και λάθος δεν υπάρχει στους κανόνες συμπεριφοράς ολοκληρωτικά. Είναι ένα υποκειμενικό ζήτημα.

Από την άλλη όμως, υπάρχουν και κάποια γεγονότα που ισχύουν σε κάθε ανθρώπινη επαφή και σχέση, όπως π.χ. στο θέμα της απιστίας, όπου αν συμφωνήσεις με το ταίρι σου να είστε σε μια μονογαμική σχέση και ένας από τους δυο κάνει σeξ με τρίτο πρόσωπο, τότε μιλάμε ξεκάθαρα για προδοσία. Τι ισχύει όμως στις περιπτώσης που η απάτη αυτή δε γίνει με πράξεις, αλλά με σκέψεις ή λόγια πίσω από μια οθόνη;

Ίσως να σου έχει συμβεί κάποια στιγμή και να μην το έχεις καταλάβει, αλλά αν έχεις εντοπίσει στον εαυτό σου ένα από τα παρακάτω σημάδια, τότε μάλλον να έχεις προβεί σε συναισθηματική απιστία.

Ψάχνεις επιβεβαίωση και προσοχή αλλού

Οταν είσαι σε σχέση με έναν άνθρωπο, δε θα έπρεπε να αναζητάς επιβεβαιώση από κάπου άλλου, για τα συναισθήματα σου. Αν νιώθεις αυτήν την ανάγκη, τότε η σχέση σου έχει πρόβλημα. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να ψάχνεσαι αλλού. Θα πρέπει να δεις τι συμβαίνει μέσα σου, αλλά και με το ταίρι σου και να προχωρήσεις αντίστοιχα τη ζωή σου.

Κρύβεις την επικοινωνία από τη σχέση σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν έχεις επαφές κρυφά με τρίτο πρόσωπο, τότε μάλλον ξεπερνάς κάποιο όριο. Δεν χρειάζεται να λες τα πάντα στον σύντροφο σου, αλλά αν έχεις κάποια επικοινωνία με ένα άλλο πρόσωπο, που ενέχει μέσα της το φλερτ ή σε κάνει να νιώθεις πολύ ξεχωριστά και ιδιαίτερα και τραβάει καιρό, αλλά δεν το λες στον άλλο, τότε υπάρχει θέμα. Η σχέση σας δεν είναι υγιής και είσαι ανειλικρινής προς όλους και πρώτα από όλα, προς τον εαυτό σου.

Μοιράζεσαι πολλά με το άτομο με το οποίο συνομιλείς

Όσο περνάει ο καιρός έρχεστε πιο κοντά και αποκαλύπτεις βαθιές αλήθειες για εσένα, ενώ νιώθεις όλο και μεγαλύτερη οικειότητα και δένεσαι με το τρίτο πρόσωπο. Όπως κρύβεις την επικοινωνία αυτή από το ταίρι σου, υπάρχει περίπτωση να το κάνεις με τους φίλους, επειδή ξέρεις ότι δεν πρόκειται για κάτι αθώο και ότι η φάση εξελίσσεται σε κάτι πιο εpωτικό.

Η γλώσσα που χρησιμοποιείς ξεπερνά τα φιλικά όρια

Ατάκες φλερτ, σχόλια για το πόσο σου έλλειψε ο συνομιλητής σου όσο δεν τα λέγατε, μπιχτές για την παροντική σου σχέση και αποκάλυψη λεπτομερειών που ο σύντροφος σου αποφεύγει. Πρόσεξε αυτά που λες και δες αν το πράγμα ξεφεύγει από το φιλικό και παρατήρησε τι σημάδια δίνεις στο τρίτο πρόσωπο και τι στη σχέση σου. Αν κρύβεις την επικοινωνία τότε υπάρχει θέμα.

Έχεις εpωτικά συναισθήματα για τον άλλο

Σκέφτεσαι το άλλο πρόσωπο, το πως θα ήταν να είχατε σχέση, βλέπεις μια σπίθα να γεννιέται, αλλά πρόσεξε, γιατί μπορεί να είναι μόνο από την δική σου πλευρά. Παρατήρησε την κατάσταση και πάρε τις ευθύνες σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
6 / position1: 652 / position2: 1349
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb