THINK

Crystal Bayat: Η ακτιβίστρια που οργανώνει τις διαδηλώσεις κατά των Ταλιμπάν στην Καμπούλ

Η 24χρονη ακτιβίστρια προσπαθεί να σώσει τις γυναίκες της χώρας της και ζητά βοήθεια από τον υπόλοιπο κόσμο
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Crystal Bayat: Η ακτιβίστρια που οργανώνει τις διαδηλώσεις κατά των Ταλιμπάν στην Καμπούλ
Photo via radar.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν από κάποιες εβδομάδες, έγιναν δυο τουλάχιστον διαμαρτυρίες γυναικών στην Καμπούλ, μετά το πραξικόπημα των Ταλιμπάν. Στην πρώτη συμμετείχαν μόλις τέσσερις γυναίκες, ενώ στην δεύτερη επτά, η οποία έγινε την ίδια μέρα με την γιορτή της Ημέρας της Ανεξαρτησίας του Αφγανιστάν. Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα μετά την προβολή ενός βίντεο που παρουσίαζε έναν διοικητή των Ταλιμπάν να γελά σε ερώτηση σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών.

Η γυναίκα που κρύβεται πίσω από τις πορείες, είναι η 24χρονη Crystal Bayat, η οποία και ενθάρρυνε τις γυναίκες να απαιτήσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα. Όπως είπε η νεαρή, αν επιτρέψουν στους Ταλιμπάν να κερδίσουν αυτήν τη μάχη, τότε θα χαθεί όλη η πρόοδος που έκαναν οι γυναίκες τα τελευταία 20 χρόνια εκεί, ενώ τόνισε ότι αυτές πρέπει να γίνουν μέρος της οικονομικής, διοικητικής και πολιτικής διαδικασίας. Επιπλέον, είπε ότι οι γυναίκες θα τηρήσουν τον κανόνα της μπούρκας, αρκεί οι Ταλιμπάν να δεχτούν να συναντηθούν μαζί τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Melissa Bidgoli (@melissabidgoli)

Η 24χρονη αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί την εφαρμογή του WhatsApp για να επικοινωνεί και να κινητοποιεί της γυναίκες της περιοχής της και παρά το γεγονός ότι προσέγγισε εκατοντάδες από αυτές, ελάχιστες ήταν εκείνες που ανταποκρίθηκαν θετικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πορεία για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, όπου συμμετείχαν 1.500 άντρες και μόλις επτά γυναίκες. Η απάντηση που δίνει η Bayat για αυτό το γεγονός είναι ότι, οι γυναίκες δεν φοβούνται μόνο το νόμο της Σαρία, αλλά κυρίως φοβούνται για την ίδια τους τη ζωή.

Τέλος, η ακτιβίστρια εξηγεί ότι τα διεθνή ΜΜΕ και οι οργανισμοί πρέπει να βοηθήσουν της γυναίκες της χώρας της, ειδάλλως θα χάσουν όλα τους τα δικαιώματα και θα κλειστούν για πάντα στα σπίτια τους, χωρίς να έχουν ζωή και ελευθερία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The New York Times (@nytimes)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
1 / position1: 3443 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb