THINK

The Bachelor: Γιατί ο φετινός εργένης να είναι ένας σεξιστής και τόσο πατριαρχικός;

Υπάρχουν γυναίκες που όντως ελκύονται από τέτοιους τύπους;
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
The Bachelor: Γιατί ο φετινός εργένης να είναι ένας σεξιστής και τόσο πατριαρχικός;
Photo via Parade.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσφατα μάθαμε ότι στη θέση του εργένη στη φετινή σεζόν του ριάλιτι The Bachelor, θα είναι ένα πρόσωπο γνωστό μας, που δεν είναι και από τα πιο συμπαθητικά στο κοινό, παρόλα αυτά για κάποιον λόγο η τηλεόραση τον επέλεξε ξανά, μετά από την εμφάνιση του στο Survivor του 2021.

Ο λόγος για τον ηθοποιό Αλέξη Παππά, για τον οποίον έχουν ακουστεί πολλά και διάφορα μετά το ριάλιτι επιβίωσης που συμμετείχε, καθώς δεν έδειξε και τον καλύτερο χαρακτήρα στους συμπαίκτες του, ιδιαίτερα απέναντι στις γυναίκες της ομάδας του.

Πολλά ήταν τα περιστατικά στα οποία έκανε σeξιστικά σχόλια απέναντι σε κοπέλες, όπως στην Άννα Μαρία Βέλλη, που της είπε ότι το αγόρι της δε θα ένιωθε και πολύ καλά βλέποντας της να κάνει παρέα με άλλα αγόρια, αλλά και στην Ελευθερία Ελευθερίου, με την οποία μάλιστα έδειχναν να έχουν ένα φλερτ οι δυο τους. Και μπορεί η Άννα Μαρία να αντέδρασε, η Ελευθερία όμως δέχτηκε αυτήν τη συμπεριφορά και μάλιστα πήρε και το μέρος του Παππά σε αντίστοιχο καυγά.

Γενικότερα ο συγκεκριμένος άνθρωπος έδειξε ούκ ολίγες φορές, όχι μόνο τον σeξιστικό τρόπο σκέψης του, αλλά και το πόσο βαθιά ριζομένες μέσα του είναι οι πατριαρχικές ιδέες, ιδιαίτερα απέναντι στο θηλυκό φύλο. Το ερώτημα είναι όμως, γιατί ένα ριάλιτι που θέλει να "παντρέψει" ένα ζευγάρι, να επιλέγει έναν τέτοιον άντρα για να παρουσιάσει στις υποψήφιες που θα ψάξουν τον έρωτα μέσα από εκεί. Και από την άλλη, γεννιέται το ερώτημα: όντως αυτοί οι τύποι αντρών αρέσουν στις γυναίκες;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πως γίνεται σε μια κοινωνία που ειδικά το τελευταίο διάστημα το θέμα του φεμινισμού και της ισότητας των φύλων αποτελούν από τα πιο φλέγοντα θέματα της, μιας και οι γυναικοκτονίες δίνουν και παίρνουν, να προβάλλεται από την τηλεόραση ένα τέτοιο πρότυπο άντρα, που επανειλημμένα έχει δείξει απίστευτα δείγματα μισογυνισμού; Και ποιες γυναίκες θα είναι εντάξει με το να συμμετέχουν σε όλο αυτό, με σκοπό κάποια από αυτές να κατακτήσει την καρδιά του;

Φυσικά πολλοί θα σκεφτούν ότι το ζητούμενο στα τηλεοπτικά προϊόντα είναι το να κάνουν νούμερα για να έχουν διαφημιστικά έσοδα, αλλά μέχρι που φτάνει το όριο για την τηλεθέαση; Το ενδιαφέρον θα είναι να δούμε πως μπορεί να φερθεί ένα τέτοιο άτομο σε αντίστοιχες φάσεις, αλλά και πάλι ίσως αυτή η συμπεριφορά να είναι  καλή λόγω της έκθεσης στην κάμερα.

Πέραν από την τηλεόραση όμως, το θέμα μετατίθεται στην καθημερινότητα που ζούμε και πρέπει να του δώσουμε ουσιαστική σημασία, γιατί οι τύποι Αλέξης Παππάς ζουν ανάμεσα μας και πολλές γυναίκες τους έχουν συντρόφους και δέχονται όλον αυτόν τον πόλεμο του σeξισμού και της πατριαρχίας στο όνομα της σχέσης και της αγάπης.

Σίγουρα μιλάμε για ένα πρότυπο προς αποφυγή και μακάρι και ο υπόλοιπος κόσμος να το δει έτσι, όμως όσον αφορά τις γυναίκες θα πρέπει η κάθε μια μας να δει μέσα της τι είναι αυτό που την οδηγεί να επιλέγει τέτοιους άντρες, που ποτέ δε θα της δώσουν την αξία που έχει. Γιατί μια κοπέλα να θέλει ένα τύπο που θα την υποβαθμίζει, θα της φέρεται σαν "γυναίκα" και όχι σαν άνθρωπο ίσο προς ίσο, θα την αντιμετωπίζει σαν σeξουαλικό αντικείμενο και θα πατά τα όρια της;

Κορίτσια, μπορεί να έχετε τέτοιους ανθρώπους στο περιβάλλον σας όμως να ξέρετε ότι δεν είναι σωστοί και ότι αυτή η "βαριά" συμπεριφορά είναι πραγματικά προβληματική και δεν έχει χώρο στη ζωή σας. Ένας πραγματικός άντρας, ποτέ δε θα σας μειώσει, δε τολμήσει να σας φερθεί με αγένεια ή ρατσιστικά, ούτε θα σας κάνει να νιώθετε ενοχές που κοιτάτε τον εαυτό σας.

Τουλάχιστον, προσπαθήστε για τους Bachelors της αληθινής ζωής να μην είναι σαν το πρότυπο του νεάτερνταλ, ασήκωτου Ελληναρά, αλλά να σας αγαπούν ελεύθερα και αληθινά και να είναι μακριά από κομπλεξικές και τοξικές νοοτροπίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
8 / position1: 529 / position2: 1477
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb