THINK

Πώς η Λωξάνδρα γράφει ιστορία στο Εθνικό Θέατρο: H πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down

Ανοίγει ο δρόμος και σε άλλους ηθοποιούς με σύνδρομο down, να κάνουν αληθινά τα όνειρά τους
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πώς η Λωξάνδρα γράφει ιστορία στο Εθνικό Θέατρο: H πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λωξάνδρα Λούκας υπογράφει με το Εθνικό Θέατρο τη συνεργασία της και γράφεται ιστορία, καθώς είναι η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που θα λάβει μέρος σε παραγωγή του Εθνικού. 

H Λωξάνδρα Λούκας θα λάβει μέρος σε παράσταση με την σκηνοθεσία της Ελένης Ευθυμίου και πλέον ανοίγει ο δρόμος και σε άλλους ηθοποιούς, γυναίκες και άνδρες με σύνδρομο down, να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Η ιστορική στιγμή που υπογράφει την σύμβαση και γίνεται και επισήμως μέλος του Εθνικού Θεάτρου έχει καταγραφεί σε βίντεο και κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Η μητέρα της, Ελένη Δημοπούλου, σε μήνυμά της στο Facebook ευχαριστεί όλους εκείνους που έσπευσαν να συγχαρούν την κόρη της.

Η μητέρα της επίσης είναι ένας θεατράνθρωπος με τρομερά μεγάλο βιογραφικό.  Η Ελένη Δημοπούλου σπούδασε θέατρο στη σχολή της Ρούλας Πατεράκη. Εργάστηκε επί 25 χρόνια ως ηθοποιός και σκηνοθέτης στην Πειραματική Σκηνή της Τέχνης. Συν-ίδρυσε την ομάδα Εν δυνάμει, μια παρέα, ξεχωριστών ανθρώπων, νέων με δυνητικές και εν κινήσει ικανότητες, εθελοντών, γονιών και φίλων με σπουδαίο έργο.  Υπήρξε Πρώην Καλλιτεχνική Διευθύντρια στο Δη.Πε.Θε Ιωαννίνων και στο Δη.Πε.Θε Κοζάνης από το 2015 εως το 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λωξάνδρα φυσικά ασχολείται με την τέχνη πάρα πολλά χρόνια και δεν σταμάτησε να βρίσκει τρόπους για να εκφράζεται μέσω αυτής! Το προηγούμενο καλοκαίρι μάλιστα έστησε μια πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής σε αναπάντεχο σημείο!

Επειδή σχεδόν πάντα, σταματά να πάρει μια ανάσα μεταξύ 3ου και 4ου ορόφου στα 110 σκαλιά του νεοκλασικού κτιρίου όπου κατοικεί, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σκέφτηκε ότι το κλιμακοστάσιο είναι ο ιδανικός χώρος για να πραγματοποιήσει μια έκθεση ζωγραφικής με πορτρέτα που έχει δημιουργήσει από το περασμένο καλοκαίρι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
5 / position1: 689 / position2: 1308
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb