THINK

O τραγικός απολογισμός των γυναικοκτονιών εως τώρα

Αλλη μία λείπει. Πόσες ακόμα;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
O τραγικός απολογισμός των γυναικοκτονιών εως τώρα
@missymerida

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν η Βασιλική στα Χανιά, η Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, η Ελένη στην Αγία Βαρβάρα. Ήταν. Γιατί δεν είναι πια. Λείπουν. Πόσες ακόμη θα μετρήσουμε;

Στα Χανιά τον Ιανουάριο αυτού του έτους χάθηκε 54χρονη γυναίκα μετά την επίθεση του Νορβηγού συντρόφου της, με τον οποίο η γυναίκα συζούσε το τελευταίο διάστημα. Οι μαρτυρίες από ενοίκους του συγκροτήματος κατοικιών που διέμενε η 54χρονη, έκαναν λόγο για συχνούς διαπληκτισμούς μεταξύ του ζευγαριού, αλλά και για θέματα με το αλκοόλ που είχε ο Νορβηγός. Δεκατέσσερις μαχαιριές.

Τον Απρίλιο χάνουμε την Κωνσταντίνα Τσάπα που αποφασίζει να αφήσει τον σύντροφό της, μια απόφαση που πλήρωσε με το αίμα της. Αποτέλεσμα, εκείνος να την βρει και να τη δολοφονήσει, κι εκείνη και τον αδερφό της.

Φτάνουμε στην Καρολάιν, τον Μάιο που μας πέρασε. Ο 33χρονος σύζυγος της Καρολάιν ομολόγησε την πράξη του - όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, το προηγούμενο βράδυ από τον φόνο, οι δυο τους είχαν τσακωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Ιούνιο, στην Αγία Βαρβάρα χάνουμε την Ελένη. Την πυροβόλησε ο άντρας της, εξ επαφής. Τον Ιούλιο χάνουμε την Γαρυφαλιά, όταν, κατά τη διάρκεια καυγά με το αγόρι της στις διακοπές τους στη Φολέγανδρο, εκείνος την πετά στα βράχια. Ίσως την χτύπησε και μέσα στο αυτοκίνητο και τότε η κοπέλα για να σωθεί άνοιξε την πόρτα και έτρεξε να γλιτώσει. "Την έσπρωξα αρχικά μια φορά επάνω στον καβγά και την δεύτερη φορά έπεσε στον γκρεμό με τα βράχια. Κατέβηκα κάτω να τη σώσω, αλλά είδα ότι δεν ζει" είπε ο δολοφόνος της.

Φτάνουμε στον Ιούλιο και στη Δάφνη. 31χρονη κοπέλα δολοφονείται από τον σύζυγό της. Την σκότωσε «επειδή τη ζήλευε». Περίοικοι που μίλησαν στους δημοσιογράφους είπαν ότι άκουγαν το ζευγάρι να καβγαδίζει συχνά, ενώ άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι η 31χρονη είχε εκμυστηρευθεί σε φίλη της ότι ο σύζυγος και δράστης την κακοποιούσε. 

Σήμερα στη Λάρισα ένας αντρας σκότωσε τη σύζυγό του μέσα στην ταβέρνα του αδερφού του.

Ο καθένας τους είχε μια δικαιολογία.

Δεν ήταν η κακιά στιγμή. Δεν χάλασε η φάση. Δεν έφταιγε η ζήλεια. Έφταιγαν εκείνοι. 

Πόσες ακόμη;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
8 / position1: 533 / position2: 951
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb