THINK

Όσα μπορούμε να μάθουμε από την Simone Biles που αποσύρθηκε από τους Ολυμπιακούς

Ήθελε θάρρος να βάλει πρώτα τη ψυχική της υγεία
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Όσα μπορούμε να μάθουμε από την Simone Biles που αποσύρθηκε από τους Ολυμπιακούς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αθλήτρια σύμβολο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής δεν θα υπερασπιστεί το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο ατομικό που κατέκτησε στο Ρίο. Και για εμάς, όσο και για εκείνη, όλο αυτό είναι εντάξει.

Έχει 19 χρυσά μετάλλια, τρία ασημένια και τρία χάλκινα από παγκόσμια πρωταθλήματα - είναι μία από τις «σταρ» των Ολυμπιακών Αγώνων!

Η τέσσερις φορές χρυσή ολυμπιονίκης ήταν ένα από τα θύματα κακοποίησης του πρώην γιατρού της ομάδας των ΗΠΑ Larry Nassar και ακολουθεί επί χρόνια θεραπευτική αγωγή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simone Biles (@simonebiles)

Η Biles που ανακοίνωσε ότι αποσύρεται -μετά το μεικτό- και από το σύνθετο ατομικό για να επικεντρωθεί στην ψυχική της ευημερία και υγεία, με δάκρυα στα μάτια δήλωσε ότι «πρέπει να κάνω ό,τι είναι σωστό για μένα και να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία και να μην τη θέσω περαιτέρω σε κίνδυνο» λέγοντας πως βρήκε το θάρρος από την κορυφαία τενίστρια Naomi Osaka η οποία αποχώρησε από το Roland Garros αλλά και όλους τους μεγάλους αγώνες για φέτος, δίνοντας προτεραιότητα στην ψυχική της υγεία. 

Αισθανόμαστε πως η νέα γενιά αθλητριών θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους θέτοντας νέες αξίες και οριοθετώντας εκ νέου το γήπεδο της δικής τους πραγματικότητας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simone Biles (@simonebiles)

Η συζήτηση για την ψυχική υγεία των αθλητών και την πίεση που υφίστανται, έχει ανοίξει για τα καλά, σε παγκόσμιο επίπεδο και νιώθουμε πως είναι μια καλή ευκαιρία για τον καθένα να κοιτάξει ξανά και γιατί όχι, να αναθεωρήσει για κάθε μεγαλεπίβολο σχέδιό του, αν αυτό αισθάνεται ότι μπορεί να τον καταστρέψει.

Αν έχουμε να μάθουμε κάτι λοιπόν από τη Simone είναι πως πάνω από όλα, και πριν από όλα, βρίσκεται το καθαρό σου μυαλό, η ήρεμη ψυχή σου και μια καλή ψυχολογία. Πριν από τα βραβεία σου, τα πτυχία ή τις επιδόσεις σου, πάνω από κάθε απαίτηση των άλλων, κάθε προσδοκία του εαυτού σου.

«Είμαι κάτι παραπάνω από τα αποτελέσματά μου και τη γυμναστική μου» είπε η Simon και για εμάς αν μη τι άλλο είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να θυμάται κάθε αθλητής που μπορεί να ονειρεύεται ένα χρυσό μετάλλιο - γιατί το μετάλλιο δεν θα μπορέσει ποτέ να γιατρέψει μια άρρωστη ψυχή όσο λαμπερό κι αν είναι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
1 / position1: 335 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb