ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Όταν ο πόνος του χωρισμού, μετατρέπεται σε κάτι πιο σοβαρό

Και τότε είναι που πρέπει να προσέξεις ακόμα περισσότερο τον εαυτό σου
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Όταν ο πόνος του χωρισμού, μετατρέπεται σε κάτι πιο σοβαρό
Photo via We Heart It

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο χωρισμός είναι μια δύσκολη κατάσταση που έχει μέσα του πόνο, ακόμα και όταν γίνεται από κοινή επιθυμία και χωρίς να υπάρξει κάποιος κακός λόγος. Είναι επόμενο το πρώτο διάστημα να μην αισθάνεσαι και στα καλύτερα σου και σίγουρα θέλεις χρόνο μέχρι να βρεις ξανά τους ρυθμούς σου. Υπάρχουν όμως και κάποιες φορές που το στάδιο του θρήνου κρατάει περισσότερο από όσο πρέπει και σε καταπίνει και τότε σημαίνει ότι έχεις περάσει σε ένα άλλο στάδιο για τη σωματική και ψυχική σου υγεία.

Είσαι σωματικά άρρωστη

Είναι πολύ πιθανό να νιώσεις έντονο άγχος μετά από έναν χωρισμό και σαν συνέπεια να σε πιάσουν τάσεις εμετού, διάρροια, θέματα στο στομάχι, πονοκέφαλος, να μην έχεις όρεξη γοα φαγητό κλπ. Σε ένα πρώτο επίπεδο είναι κάτι πολύ φυσιολογικό, όταν όμως τα συμπτώματα δεν υποχωρούν αλλά χειροτερεύουν, πρέπει να το προσέξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μόνο που σκέφτεσαι είναι ο πρώην

Το πρώτο διάστημα εννοείται ότι θα το κάνεις και θ α το συζητάς συνεχώς με τον εαυτό και τους φίλους σου. Αν όμως οι μήνες περνάνε και το κόλλημα δεν φύγει, τότε πιθανότατα να έχεις πάθει μια εμμονή και θα είναι καλό να μιλήσεις με κάποιον ειδικό.

Αποφεύγεις τους φίλους σου

Είτε νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνουν ή δεν μπορούν να σε βοηθήσουν, είτε νιώθεις ότι σε κρίνουν ή μπορεί να έχεις μια άσχετη θεωρία στο κεφάλι σου, όπως και να έχει το να αποφεύγεις τους φίλους σου σε κάνει να κλείνεσαι εντελώς στον εαυτό σου και απομονώνεσαι, κάτι που δε βοηθά στην κακή ψυχολογία.

Δεν μπορείς να δουλέψεις

Οκ, κανείς δεν τρελαίνεται να δουλεύει, εκτός αν κάνει τη δουλειά των ονείρων του. Όταν όμως βλέπεις ότι για μεγάλο διάστημα δεν μπορείς να δουλέψεις, νιώθεις συνέχεια μηδαμινή ενέργεια και δεν μπορείς να συγκεντρωθείς, τότε πρέπει να το δεις λίγο αλλιώς και να σε βοηθήσεις.

Δεν έχεις κανένα κίνητρο για τίποτα

Αν ήσουν σε πολυετή σχέση, ο πρώην έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητας σου, επομένως πρέπει να βρεις τον τρόπο και να πατήσεις στα πόδια σου ξανά, χτίζοντας μια νέα ζωή χωρίς αυτόν. Ειδικά το πρώτο διάστημα του χωρισμού, είναι πολύ πιθανό να μην έχεις όρεξη για τίποτα και να σκέφτεσαι όλα όσα κάνατε μαζί.

Δεν διασκεδάζεις

Όταν βιώνεις συναισθηματικό πόνο, ενοργοποιείται η ίδια πλευρά του εγκεφάλου με εκείνη του σωματικού πόνου. Άρα λοιπόν, δεν μπορείς να απολαύσεις τίποτα. Αν όμως ο καιρός περνά και η κατάσταση παραμένει η ίδια, τότε είναι η ώρα να μιλήσεις με ειδικό.

Αρνείσαι να βγεις ραντεβού

Το προβλημά ξεκινά, όταν νιώθεις τόσο πολύ φόβο που δε θέλεις να βγεις ξανά και να γνωρίσεις κανένα, γιατί μπορεί να σε πληγώσει ή μπορεί να μην φτάνει στο παραμικρό τον πρώην σου ή ότι δεν πρόκειται να αγαπηθείς ξανά. Μένοντας όμως σε αυτήν την κατάσταση, απλώς θα παραμένεις τραυματισμένη για περισσότερο καιρό.

Η όρεξή σου έχει επηρεαστεί μακροπρόθεσμα

Είτε θέλεις να τρως συνέχεια, είτε δε θέλεις να τρως καθόλου και αυτά καλώς ή κακώς προέρχονται από το άγχος, που όπως είπαμε ένας χωρισμός τα φέρνει στην αρχή.

Δεν μπορείς να κοιμηθείς

Η αϋπνία είναι ανησυχητική όταν οι μέρες και οι εβδομάδες περνάνε και δεν υποχωρεί. Ειδικά αν φτάσεις στο σημείο του να φοβάσαι να πέσεις για ύπνο γιατί δε θέλεις να αντιμετωπίσεις την αϋπνία, τότε η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
18 / position1: 504 / position2: 876
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb