ΤΑΞΙΔΙΑ

7 παραλίες κοντά στην Αθήνα που θα σου θυμίσουν Κυκλάδες

Σε μερικές μπορεί να έχεις πάει και μερικές άλλες είναι πραγματικά κοινό μυστικό!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
7 παραλίες κοντά στην Αθήνα που θα σου θυμίσουν Κυκλάδες
@theodorakisk - instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Καύσωνας είναι προ των πυλών σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων και όσοι είμαστε στην Αθήνα θα αναζητήσουμε ανάσες δροσιάς! Είτε κάνατε τις διακοπές σας και θέλετε και άλλο, είτε ακόμα οι διακοπές σας αργούν, η λύση είναι μία, πάμε παραλία! Και πως πάμε παραλία στην Αττική;

Ξυπνάμε πρωί για να αποφύγουμε την κίνηση.Προτιμάμε να πάμε παραλία το Σάββατο ή τις καθημερινές και όχι την Κυριακή και διαλέγουμε παραλίες που έχουν μια δόση από Κυκλάδες, όπως αυτές εδώ! Φτιάξαμε μια λίστα με τις παραλίες που είναι κοντά στην Αθήνα (άντε και μια ώρα μακριά) και σας ευχόμαστε καλά μπάνια! 

Γαλάζια Ακτή 

Μια πραγματική καλοκαιρινή έκπληξη σε περιμένει στο 37ο χιλιόμετρο Αθηνών- ΣουνίουΗ Γαλάζια Ακτή φημίζεται για την ψιλή της και το πεντακάθαρο νερό! Είναι κοντά στο  Λαγονήσι και αποτελεί την ιδανική επιλογή για μονοήμερη! Σίγουρα εδώ είναι καλύτερα να έρθεις καθημερινές μιας και τα Σαββατοκύριακα ο κόσμος είναι αρκετός! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝐍𝐀𝐍𝐓𝐈𝐘𝐀 𝐏𝐔𝐊𝐀𝐕𝐀𝐍𝐈𝐓 (@khun_nantiya)

Πασαλιμάνι ή Λιμάνι του Πασά 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παραλία Πασαλιμάνι ή Λιμάνι του Πασά στο Σούνιο είναι αυτό που λέμε "κρυφή" παραλία της Αττικής. Παραμένει ακόμα έτσι, μιας και είναι δύσκολο να την εντοπίσεις. Ουσιαστικά είναι ένας όρμος καλά κρυμμένος. Αξίζει όμως και θα το καταλάβετε μόλις δείτε το απέραντο γαλάζιο από πάνω! Προσοχή στο gps λοιπόν, και να θυμάσαι ότι πρέπει να ακολουθήσεις την παράκαμψη και να διασχίσεις τον οικισμό Πασά Σουνίου μέχρι για να φτάσεις στην "κυκλαδίτικη" παραλία! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ILIAS GONIS (@iliasgm)

Μυλοκοπή

Η παραλία αυτή εδώ δεν έχει το ξερό τοπίο των Κυκλάδων μιας και έιναι γεμάτη δέντρα, έχει όμως τα κρυστάλλινα νερά που συναντάς εκεί! Η μία πλευρά της αποτελείται από σκούρα καθαρή αμμουδιά και ή άλλη είναι ένα παζλ από εντυπωσιακές ρηγματώδεις πλάκες, σπασμένες από την εμφανή έντονη σεισμικότητα της περιοχής. Αξίζει να οδηγήσετε περίπου μία ώρα για να φτάσετε μέχρι εκεί και μην ξεχάσετε να κάνετε και μια στάση στο Λουτράκι για καφέ ή φαγητό! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🛥️travel and more... (@travel_ismymiddle_name)

Χαρακας

Μια μικρή Μύκονος σε περιμένει σε μια από τις πιο μεγάλες στην Αττική. Είναι ρηχή, με άμμο και αρκετό χώρο. Για να φτάσεις εδώ θα χρειαστεί να οδηγήσεις μέχρι τα όρια της Κερατέας, όπου και θα συναντήσεις μια ταμπέλα που γράφει «Παραδοσιακός οικισμός Χάρακα». Σχεδόν έφτασες, θα δεις την πανέμορφη ακτή με το beach bar να σε καλωσορίζει! Εδώ χαλαρά θα κάτσεις μέχρι το απόγευμα για να απολαύσεις το τρομερό ηλιοβασίλεμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kᴏsᴛᴀs Tʜᴇᴏᴅᴏᴿᴀᴋɪs (@theodorakisk)

Αλθέα (σκαλάκια)

Μόλις δύο λεπτά από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, η παραλία Αλθέα μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν κοινό μυστικό των ντόπιων. Τα ινσταγκραμικά frames έκαναν το μέρος πιο γνωστό και έτσι ο γραφικός κολπίσκος της Αλθέας άρχισε να μαζεύει λουόμενους! Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εδώ το σκηνικό είναι απόλυτα κυκλαδίτικο και αν αγαπάς τις Κυκλάδες, μόλις βρήκες την παραλία σου! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Little Treasures (@the_little.treasures)

Θυμάρι

55 χλμ μακριά από την Αθήνα (δηλαδή όχι και τόσο μακριά) και αφού περάσεις την Παλαιά Φώκαια, ένα μικρό δρομάκι με μια διακριτική ταμπέλα θα σε οδηγήσει σε αυτόν τον παράδεισο!  Ένας κολπίσκος με βότσαλο και άλλος ένας με ψιλή άμμο, θα σου θυμίσουν πως είναι να πηγαίνεις για μπάνιο στις Κυκλάδες!  

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lora Hoare (@mangotwin)

Πόρτο Εννιά

Μια ακόμα μικρή όαση στην Κερατέα! Το Πόρτο Εννιά είναι τόσο δροσερό όσο φαίνεται όμως είναι μια εντελώς ανοργάνωτη παραλία με λιγοστή σκιά. Εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα λοιπόν και ετοιμαστείτε να απολαύσετε ξανθιά άμμο στην παραλία και τα πεντακάθαρα νερά στη θάλασσα! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giwrghs Efstratiou⛵ (@giwrgos_efstratiou)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
7 / position1: 275 / position2: 2912
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb