THINK

Η Εθνική Νορβηγίας δεν είναι η πρώτη ομάδα που δε θέλει να φοράει μπικίνι

H αιτία της τιμωρίας ξεσήκωσε αντιδράσεις
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η Εθνική Νορβηγίας δεν είναι η πρώτη ομάδα που δε θέλει να φοράει μπικίνι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα και αν είσαι αθλήτρια παγκόσμιας κλάσης δεν μπορείς να αλλάξεις μυαλά

Πριμ μερικές μέρες, επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ (περίπου 1.765 $) στην ομάδα Beach Handball γυναικών της Νορβηγίας από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ. Η παραβίαση τους; Φόρεσαν σορτς αντί για μπικίνι!

Σύμφωνα με τους κανονισμούς οι γυναίκες «πρέπει να φορούν μπικίνι όπου το πάνω μέρος να είναι ένα αθλητικό σουτιέν με βαθιά ανοίγματα στα χέρια. Το κάτω μέρος δεν πρέπει να είναι πάνω από δέκα εκατοστά μακρύτερο στα πλάγια». Αντίστοιχα για τους άνδρες ο κανονισμός αναφέρει πως οι παίκτες πρέπει να φορούν «σφιχτά μπλουζάκια» και σορτς που δεν είναι «πολύ φαρδιά» και «10 εκατοστά πάνω από το γόνατο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και στο παρελθόν έχουν αναφερθεί περιστατικά από γυναικείες ομάδες που έχουν αντιδράσει στις στολές που φορούσαν - αλλά και αθλήτριες που θέλουν να φορέσουν κάτι διαφορετικό από την στολή που τους έχει επιβληθεί.

Επίσης το 2006 η Εθνική ομάδα μπάσκετ της Αυστραλίας είχε αποφασίσει να αλλάξει τις εμφανίσεις που φορούσε μέχρι τότε η ομάδα και παρέπεμπαν σε μαγιό. 

Από την άλλη υπάρχει και η περίπτωση των Γερμανίδων Karla Borger και Julia Sude που έζησαν το ακριβώς αντίθετο πριν μερικούς μήνες στο τουρνουά του Κατάρ όπου υποχρεώθηκαν να φορούν μπλούζα και μακρύ παντελόνι, ένας κανόνας για τον οποίο η παγκόσμια ομοσπονδία FIVB είπε ότι «σέβεται τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της χώρας υποδοχής».

«Είναι πραγματικά η μόνη χώρα και το μοναδικό τουρνουά όπου μια κυβέρνηση μας λέει πώς να κάνουμε τη δουλειά μας!» δήλωσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
5 / position1: 294 / position2: 934
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb