ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι 6 φοβίες που σε κάνουν να αποστρέφεσαι το σeξ

Όλες τους περίπλοκες
Από το NEWSROOM
Οι 6 φοβίες που σε κάνουν να αποστρέφεσαι το σeξ
Φωτογραφία από τον χρήστη Budgeron Bach στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H εpωτοφοβία υπάρχει και πρόκειται για έναν γενικευμένο όρο που περιέχει ένα ευρύ φάσμα φοβιών. Για την ακρίβεια περιλαμβάνει οποιαδήποτε φοβία σχετίζεται με το σeξ.

Περισσότερες από μια φοβίες εντάσσονται στην εpωτοφοβία. Αν η τελευταία δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να οδηγήσει κάποιον σε αποχή από τις εpωτικές σχέσεις αλλά και οποιαδήποτε μορφή στενής επαφής.

Συνουσιοφοβία (Genophobia)

Φόβος της σeξουαλικής επαφής. Πολλοί άνθρωποι με συνουσιοφοβία ξεκινούν ρομαντικές σχέσεις, προχωρούν σε φιλιά και αγκαλιές αλλά αποφεύγουν να προχωρήσουν στη σeξουαλική επαφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παραφοβία (Paraphobia)

Πρόκειται για τον φόβο της σeξουαλικής διαστροφής και είναι από μόνη της μια περίπλοκη φοβία. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται ότι μπορούν να διαστραφούν ή φοβούνται τις διαστροφές των άλλων. Πολλοί άνθρωποι με παραφοβία απολαμβάνουν πολύ παραδοσιακές σeξουαλικές σχέσεις που ταιριάζουν στον ηθικό του κώδικα, ενώ κάποιοι άλλοι φοβούνατι οποιαδήποτε μορφή οικειότητα που μπορεί να φτάσει σε κάτι διαστροφικό.

Γuμνοφοβία

Από τους πιο περίπλοκους φόβους είναι αυτός του γuμνού. Κάποιοι άνθρωποι έχουν φόβο να είναι γuμνοί, ενώ κάποιοι άλλοι φοβούνται να είναι οι άλλοι γuμνοί γύρω τους. Αυτό σημαίνει ανασφάλεια με την εικόνα του σώματος ή ακόμα και συναισθηματικής ανεπάρκειας.

Φιλιφοβία (Philemaphobia)

Ο φόβος του φιλιού έχει πολλές αιτίες και συνήθως συνδέεται με σωματικές ανησυχίες, όπως κακή αναπνοή η και μικροβιοφοβία.

Φόβος Οικειότητας

Ο φόβος της οικειότητας βασίζεται σε έναν φόβο εγκατάλειψης ή καταπίεσης. Αυτοί που έχουν φόβο οικειότητας δεν έχουν απαραίτητα φοβία με το σeξ, αλλά με τα συναισθήματα που μπορεί να προκαλέσει.

Αφηφοβία (Haphephobia)

Επίσης γνωστή και ως χειραψιφοβία (chiraptophobia), είναι ο φόβος του να σε αγγίζει κάποιος άλλος και συχνά επηρεάζει όλες τις σχέσεις σου, όχι μόνο τις ρομαντικές. Κάποιοι αποφεύγουν απλές σωματικές επαφές ακόμα και με συγγενείς, άνω κάποιοι άλλοι φοβούνται την παρατεταμένη επαφή.

Οι σeξουαλικοί θεραπευτές είναι η καλύτερη επιλογή για τη θεραπεία όλων αυτών των φοβιών. Κι επειδή η φύση των φοβιών είναι άκρως προσωπική θα πρέπει να βρείτε κάποιον με τον οποίο θα αισθάνεστε πολύ άνετα. Ο θεραπευτής σας μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει μια τεχνική που ονομάζεται γνωστική συμπεριφορική θεραπεία για την αντιμετώπιση των σeξουαλικών δυσκολιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
12 / position1: 372 / position2: 605
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb