Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Wellness

Όχι, το να μιλάμε για το body positivity δεν είναι γραφικό, ούτε μόδα

Και όχι, όσοι σου την λένε για τα κιλά σου δεν νοιάζονται για την υγεία σου

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 23, 2021

Όχι, το να μιλάμε για το body positivity δεν είναι γραφικό, ούτε μόδα
Photo by SHVETS production from Pexels

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες μέρες από το περιστατικό. Η 14χρονη Γεωργία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου επειδή ήταν παχύσαρκη αλλά δυστυχώς οι επιπλοκές τής κόστισαν τη ζωή.

Η επίσημη ιατρική γνωμάτευση για την αιτία θανάτου είναι πολυοργανική ανεπάρκεια που οφείλεται σε περιτονίτιδα που προέκυψε από διάτρηση στομάχου έπειτα από λαπαροσκοπική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου. Η νεαρή μαθήτρια ήθελε να αδυνατίσει διότι δεχόταν χλευασμό και bullying για τα κιλά της από τα παιδιά στο σχολείο, υποστηρίζει η οικογένειά της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗTo bodyshaming είναι το bullying που τυραννά τις γυναίκες (ειδικά) όταν είναι διάσημες ΟΚΤ 25, 2018

Αν τα "πειράγματα στο σχολείο" σου φαίνεται ως κάτι ασήμαντο, κάτι που συνέβη σε πολλούς και δεν τρέχει κάτι, ίσως αυτός ο θάνατος να σε κάνει να πιστέψεις πως ίσως και κάτι να τρέχει. Γιατί δεν είναι φυσιολογικό να μεγαλώνουν παιδιά που γίνονται έφηβοι και μετά ενήλικες και να ταπειώνουν τον διπλανό τους για τα κιλά του. Δεν είναι φυσιολογικό σαν συμπεριφορά, δεν ήταν και δεν θα είναι.

O πιο σοβαρός λόγος ανάπτυξης μιας διατροφικής διαταραχής είναι η εμμονή που έχουμε ως κοινωνία με το να είμαστε αδύνατοι. Και όσοι κοροϊδεύουν τους άλλους σίγουρα δεν τους καίγεται καρφί για την υγεία τους αλλά αυτή η σαδιστική άποψη πως δημοκρατία έχουμε, λέμε ό,τι θέλουμε. 

Φυσικά και πρέπει να νοιαστείς για την υγεία σου. Φυσικά και πρέπει να μάθεις και να αγαπήσεις το σώμα σου. Αυτό όμως είναι δική σου δουλειά και αν χρειαστείς βοήθεια ή συμπαράσταση ξέρεις σε ποιους να αποτανθείς. 

Mέχρι που καμία και κανένας δεν θα νιώθει ντροπή για το σώμα του και μέχρι κανένας να μην θεωρεί πως έχει το παραμικρό δικαίωμα να κρίνει χρώματα, σχήματα και κιλά, εμείς θα σου θυμίζουμε πως ήρθες σε αυτόν τον κόσμο για να είσαι χαρούμενη, όχι για να τιμωρείς τον εαυτό σου. 
Διαβάστε Ακόμη
Wellness Πριν 71 εβδομάδες
To bodyshaming είναι το bullying που τυραννά τις γυναίκες (ειδικά) όταν είναι διάσημες
Δεν μπορείς απλά να είσαι ο εαυτός σου;
Δέσποινα Πολυχρονίδου
Περισσότερα Θέματα Wellness
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb