STYLE

Η Βασιλεία ασχολείται με την ειδική αγωγή αλλά σχεδιάζει και ρούχα

Η Βασιλεία Σαρβανίδου δεν σταματά ποτέ!
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η Βασιλεία ασχολείται με την ειδική αγωγή αλλά σχεδιάζει και ρούχα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Βασιλεία Σαρβανίδου είναι ένα πολυτάλαντο κορίτσι που δεν αρκείται σε μία ασχολία. Για αυτό, περνά με χάρη και πολύ κέφι από τη φωτογραφία στη νοηματική γλώσσα και από εκεί στο σχεδιασμό ρούχων. Μπαίνουμε για λίγο στον κόσμο της για να δούμε πώς έκανε αυτό το απρόσμενο πέρασμα από τον έναν κόσμο στον άλλο!

"Η πρώτη μου δουλειά ήταν ως φωτογράφος σε νυχτερινά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης. Εγώ με την κάμερα μου τότε ήμασταν αχώριστες και πηρα μέρος σε δυο ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας. Παράλληλα συμμετείχα σε ομάδες εθελοντών σε ιδρύματα για άτομα με ειδικές ικανότητες, και τα καλοκαίρια συνόδευα παιδιά σε κατασκηνώσεις. Οι σπουδές μου ήταν πάνω στην ειδική αγωγή και την εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας".

"Επιπλέον εργάστηκα σε καταστήματα εστίασης στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην Μύκονο. Μέσα σε όλα αυτές τις διαφορετικές και όμορφες εμπειρίες υπήρχε η ανάγκη να δημιουργήσω κάτι δικό μου, το οποίο θα μου επιτρέπει να είμαι ο εαυτός μου, να εμπνευστώ και να μπω ενεργά στον χώρο της μόδας. Έναν χώρο που ανέκαθεν είχα στο μυαλό μου σαν ένα μέρος ελευθερίας, αποδοχής και έκφρασης".

Υπήρχε η ανάγκη να δημιουργήσω κάτι δικό μου, το οποίο θα μου επιτρέπει να είμαι ο εαυτός μου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Παράλληλα με την δουλειά μου αποφάσισα ρισκάρω και επενδύσω σε όνειρο που είχα από μικρή. Με την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη της οικογένειας και των φίλων μου δημιούργησα τα πρώτα μου T-shirt μετά την λήξη της πρώτης καραντίνας. Όλος μου ο μισθός έμπαινε στην παραγωγή των ρούχων. Και η μερα πραγματικά δεν έφτανε. Η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή ειδικά σε μικρές παραγωγές όπως την δίκη μου. Δυσκολεύτηκα να βρω συνεργάτες που θα πιστέψουν και θα δουν αυτό έβλεπα εγώ στις ιδέες μου. Αλλά με το που βρήκα δυο τρεις ανθρώπους που με πίστεψαν όλα πήραν τον δρόμο τους. Ο κύκλος της παραγωγής μέχρι την παράδοση στον πελάτη έχει πέντε στάδια. Αρχικά είναι η έμπνευση και η εικαστική αποτύπωση των σχεδίων, έπειτα η επιλογή υφασμάτων, ακολουθούν τα τελικά δείγματα και εφόσον καταλήξουμε προχωράει η παραγωγή των ρούχων. Τέλος τα ελέγχω, τα ετοιμάζω και τα παραδίδω στον πελάτη. Μια διαδικασία με άγχος, τρέξιμο και συγκίνηση που δεν την αλλάζω με τίποτα".

"Οι γυναίκες της ζωής μου αποτελούν πηγή έμπνευσης και θαυμασμού. Όλες οι γυναίκες που με περιβάλλουν αποτελούν το στυλ γυναίκας που έχω στο μυαλό. Μια γυναίκα γλυκιά, δυναμική και ευαίσθητη. Γυναίκες που δεν τα παρατούν, δημιουργούν και αγωνίζονται. Με μούσα την Φρίντα Κάλο στο αρχικό μου λογότυπο νομίζω πως το στυλ γυναίκας που με εμπνέει είναι ξεκάθαρο".

Αποφάσισα να ρισκάρω και επενδύσω σε όνειρο που είχα από μικρή

"Η τελευταία μου κολεξιόν δημιουργήθηκε για άντρες και γυναίκες. Το κομμάτι με το ανδρικό ρούχο προέκυψε στην πορεία καθώς οι φίλοι μου με «πίεζαν» και είχαν πολλές ομορφες ιδέες. Έτσι ένωσα αυτά που είχα στο μυαλό μου με τις προτάσεις τους και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Άνεση και στυλ για γυναίκες και άνδρες με μια δόση ισότητας αυτό θέλω να παίρνω από το αποτέλεσμα".

"Είμαι πολύ αυστηρή και απαιτητική από τον εαυτό μου και την δουλειά μου. Γι αυτό και δεν μπορώ να ξεχωρίσω το αγαπημένο μου κομμάτι από όσα έχω σχεδιάσει. Ίσως δεν έχει γίνει ακόμη. Όλα μου τα ρουχα όμως τα αγαπώ και τα πιστεύω γιατί για όλα δίνω την ίδια έμφαση και προσοχή".

Δες τη συλλογή της, εδώ 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
8 / position1: 721 / position2: 1342
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb