ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Σε αγχώνει η επιστροφή στην κανονικότητα; Τι λένε οι επιστήμονες

Πάρτυ, τουρισμός, διακοπές. Πού στέκεσαι εσύ ανάμεσα σε όλα αυτά;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Σε αγχώνει η επιστροφή στην κανονικότητα; Τι λένε οι επιστήμονες
Ketut Subiyanto

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη μία τα εμβόλια, η πρώτη και η δεύτερη δόση. Από την άλλη τα πάρτυ, ο κόσμος που βγαίνει, οι τουρίστες που έρχονται. Πού στέκεσαι εσύ ανάμεσα σε όλα αυτά;

Έρευνες δείχνουν πως οι περισσότεροι από εμάς, δεν ξεπέρασαν ποτέ όσα γίνονται. Ειδικά για τους ανθρώπους της εποχής μας, αυτός ο χρόνος έφερε τα πάνω - κάτω.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως η κοινωνική ζωή των νέων έχει επηρεαστεί μόνιμα από την πανδημία. Όπως οι παππούδες μας πέρασαν πολέμους και επηρεάστηκαν τόσο που η συμπεριφορά τους έχει κάποιες ιδιοτροπίες, το ίδιο, είναι πιθανόν να συμβεί και σε εμάς. Τι ανέφεραν οι συμμετέχοντες;

Ακόμα και μετά την πανδημία, εξακολουθούμε να έχουμε άγχος να κάνουμε παρέα με ανθρώπους ακόμη κι αν έχουμε κάνει το εμβόλιο. Πολλοί δε, αποφεύγουν τους πολυσύχναστους δρόμους και τις μεγάλες παρέες. Kάποιοι δεν μπορούν να κανονίσουν διακοπές, ούτε καν μια εκδρομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Κάθε φορά που παρακολουθούν ταινίες πριν από την πανδημία, πολλοί αναρωτιούνται, πού είναι οι μάσκες τους. Όταν βλέπουν σκηνές με πολύ κόσμο κάνουν πλέον αυτόματα την σκέψη πως αυτό είναι ένα επικίνδυνο μέρος για να βρίσκεσαι" λέει ερευνητής . 

Το ξαφνικό κλείσιμο και η μακρά απομόνωση από τις δομές υποστήριξής τους που ακολούθησαν - είναι ένα τραύμα γενιάς, και ενστάλαξε μέσα μας το φόβο για κάτι παρόμοιο να συμβεί στο μέλλον. Αισθάνονται ότι θα είναι πάντα σε επιφυλακή και σε μια κατάσταση... επιβίωσης λόγω των απειλών που μπορεί να έρθουν σε μελλοντικούς χρόνους.

Αν όλα αυτά τα συναισθήματα είναι προσωρινά, αυτό θα φανεί μόνο στο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 331 / position2: 888
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb