ΣΧΕΣΕΙΣ

Αν ο πρώην σου κάνει αυτά τότε πιθανότατα να γυρίσει πίσω

Τα σημάδια που δείχνουν ότι προετοιμάζει το come back του
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Αν ο πρώην σου κάνει αυτά τότε πιθανότατα να γυρίσει πίσω
Φωτογραφία από τον χρήστη Kaboompics .com στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τα Πανεπιστήμια του Binghamton και του College London, υπάρχουν στερεότυπα με πολύ μεγάλες διαφορές στον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν σε έναν χωρισμό οι άνδρες και οι γυναίκες.

Οι γυναίκες βιώνουν τον χωρισμό με πολύ έντονα συναισθήματα, με πόνο και θυμό, από την πρώτη κιόλας στιγμή που συνειδητοποιούν τι έχει συμβεί.

Οι άντρες όμως θέλουν τον χρόνο τους για να επεξεργαστούν την πληροφορία. Στην έρευνα έλαβαν μέρος άντρες και γυναίκες από 96 χώρες και το βασικό ζητούμενο ήταν να αξιολογηθεί ο πόνος που ο καθένας αισθάνεται σε κλίμακα από το 1 έως το 10 (αφόρητος πόνος).

Διαπιστώθηκε, λοιπόν, ότι οι γυναίκες τείνουν να επηρεάζονται πιο αρνητικά από τη διάλυση μιας σχέσης, αναφέροντας υψηλότερα επίπεδα σωματικού (μ.ό. 6,84 έναντι 6,58 των ανδρών) και συναισθηματικού πόνου (μ.ό. 4,21 έναντι 3,75 των ανδρών).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόλα αυτά, όμως, οι γυναίκες τείνουν να ξεπερνούν ολοκληρωτικά τον χωρισμό και να βγαίνουν συναισθηματικά πιο ισχυρές. Οι άνδρες, από την άλλη πλευρά, ποτέ δεν ανακάμπτουν πλήρως - "απλά προχωρούν".

Ακόμα και στις μέρες μας -ευτυχώς όσο τόσο συχνά όπως παλιά- ο άνδρας, ακόμη και αν πονάει για έναν χωρισμό, θεωρεί πως πρέπει να δείχνει δυνατός, πως έχει τον έλεγχο και δεν χρειάζεται την βοήθεια κανενός για να βάλει σε τάξη τα προσωπικά του. Αυτό στις πρώτες μέρες βέβαια. Τότε που εννοείται ότι απολαμβάνει την ελευθερία του. Γιατί μετά... πελαγώνει και αρχίζει τις συσκέψεις με τους κολλητούς (και τα δράματα).

Όλα αυτά σημαίνουν ότι ο πρώην σου θα επιστρέψει σύντομα σε σένα; Όχι απαραίτητα. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες ενδείξεις που μπορούν να... σου δώσουν αέρα να κάνεις όνειρα για μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση σας.

 Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται αυτό το να προχώρησε σε άλλη σχέση πάρα πολύ γρήγορα είναι ένδειξη ότι δεν σε έχει ξεπεράσει. Αρκεί, βέβαια, η σχέση αυτή να μην είχε ξεκινήσει όταν εσείς ήσασταν ακόμα μαζί (γιατί αυτό είναι ένα εντελώς άλλο θέμα). Οι ειδικοί λένε πως η σχέση που παίζει τον ρόλο του υποκατάστατου δεν έχει μέλλον, σύντομα θα διαλυθεί και θα γυρίσει σε σένα.

 Οι ειδικοί, όμως, επιμένουν πως οι πρώην πολλές φορές προσπαθούν να ξεπεράσουν τα συναισθήματα που ακόμα έχουν αναζητώντας μια γυναίκα εντελώς διαφορετική από την πρώην τους. Αν πράγματι η νυν είναι ένας χαρακτήρας εκ διαμέτρου αντίθετος από εσένα, είναι πολύ πιθανό εκείνος να μην σε έχει ξεπεράσει ακόμα.

Ό τι ποστ και αν ανεβάσεις, είναι εκεί να βάλει καρδούλα και να αφήσει σχολιάκι; Όποια ώρα κι αν κάτι ανεβάσεις αντιδρά με thump up; Κάτι τρέχει εδώ! Για να παρατηρεί όλη μέρα τι κάνεις και τι σκέφτεσαι, σημαίνει πως έχει ακόμα αισθήματα για σένα. Μπορεί απλά να σε νοιάζεται. Μπορεί και κάτι παραπάνω… Αν μάλιστα όλο αυτό τον καιρό ανεβάζει φωτογραφίες που υπονοούν ότι περνάει τέλεια, ότι έχει κιόλας προχωρήσει, ότι κάνει ζωάρα, η πιθανότητα να σε σκέφτεται και να καίγεται είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Αν δεν έχει κλείσει τα πράγματά σου σε κούτες και ντουλάπια αλλά βρίσκονται εκεί ακριβώς που τα άφησες, ή είναι τρομερά τεμπέλης ή περιμένει ο άνθρωπος να γυρίσεις πίσω! 

Είναι πολύ πιθανό να θέλει απλά να κρατήσετε επαφές, να ξέρει τι συμβαίνει στη ζωή σου, να σε βλέπει συχνά. Μάλλον δεν σε έχει ξεπεράσει ακόμα!

Όλα αυτά είναι ενδείξεις και όχι αποδείξεις αλλά ίσως αξίζει να τις λάβεις υπόψη. Αν πραγματικά θέλεις έναν άνθρωπο στη ζωή σου το καλύτερο θα ήταν να του το πεις, να του το δείξεις και μετά να του αφήσεις λίγο χρόνο να το σκεφτεί…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
11 / position1: 363 / position2: 872
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb