THINK

Πως μια πρώην καθηγήτρια της Οξφόρδης έγινε αρσιβαρίστρια στα 71 της

Αποδεικνύει ότι τίποτα δεν μπορεί να σταμτήσει τους στόχους σου
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Πως μια πρώην καθηγήτρια της Οξφόρδης έγινε αρσιβαρίστρια στα 71 της
Photo via Independent

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 71χρονη Κάθριν Ουόλτερ ήταν καθηγήτρια στο κολλέγιο Λίνακες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όμως αποφάσισε να ανατρέψει κάθε στερεότυπο και να ασχοληθεί με το bodybuilding, παρά την ηλικία της.

Η Δρ Ουόλτερ τόλμησε να ασχοληθεί πρώτη φορά με τα βάρη σε ηλικία 65 ετών, αποδεικνύοντας ότι ποτέ δεν είναι αργά. «Πριν από έξι χρόνια, είπα σε έναν από τους γιους μου ότι είχα αρχίσει να χάνω τη φόρμα μου, ότι ήμουν πολύ απασχολημένη για να πάω στο γυμναστήριο πέντε φορές την εβδομάδα και ότι ανησυχούσα ότι οι ρυθμοί μου έπεφταν, δεδομένης της ηλικίας μου.

Η πρώτη φορά που Ουόλτερ έπιασε βάρη στα χέρια της ήταν στα 65 της, δείχνοντας σε όλους ότι η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο στα θέλω τους. Αυτός που της πρότεινε να ασχοληθεί με την άρση βαρών μάλιστα ήταν ο γιος της, όταν εκείνη του είπε ότι ήθελε να γυμναστεί γιατί ένιωθε ότι χάνει τη φόρμα της, όμως δεν προλάβαινε να πηγαίνει καθημερινά στο γυμναστήριο. Έτσι, της είπε ότι οι λίγες επαναλήψεις άρσης βαρών ήταν πολύ καλύτερες από την αέροβια άσκηση και ότι δεν χρειαζόταν να το κάνει συχνά. Οπότε της φάνηκε δελεαστική άσκηση και αποφάσισε να ξεκινήσει.

Μάλιστα, ένας από τους συναδέλφους της Ουόλτερ τύχαινε να είναι προπονητής άρσης βαρών, οπότε τον ρώτησε για να ξεκινήσει μαθήματα. Τελικά αποδείχτηκε ταλέντο στο άθλημα και πλέον είναι μέλος της ομάδας άρσης βαρών «Ladies that Lift», που αγωνίζονται σε όλο τον κόσμο, έχοντας για σήμα τους τις κάλτσες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Η πρώτη φορά που έλαβαν μέρος σε πρωτάθλημα, ήταν το 2013 στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι στη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 71χρονη πλέον κάνει δυο προπονήσεις την εβδομάδα, οι οποίες περιλαμβάνουν άρσεις θανάτου και καθίσματα, ενώ σε μια από τις δυο προπονήσεις αυξάνει εώς και 70% το μέγιστο βάρος που σηκώνει, τουλάχιστον για πέντε επαναλήψεις. Όπως λέει λατρεύει να ασκείται με περισσότερα βάρη κάθε φορά.

Σχετικά με τον σύλλογο που ανήκει, η Ουόλτερ αναφέρει ότι κάθε γυναίκα που είναι εκεί ανταγωνίζεται τον εαυτό της και μόνο και έχει τους δικούς τη στόχους, οι ποιοί μπορεί να είναι η ενδυνάμωση ή η καλή φυσική κατάσταση και επικεντρώνονται στο τι μπορούν να κάνουν τα σώματα τους και όχι μόνο στο πως φαίνονται.

Η επόμενη πρόκληση της πρώην καθηγήτριας θέλει να γίνει την ημέρα των γενεθλίων της που θα κλείσει τα 72 χρόνια. Θα προσπαθήσει να κάνει άρσεις θανάτου για μία ώρα, σηκώνοντας περίπου 55 φορές το σωματικό της βάρος που είναι 58,5 κιλά, αρά θα σηκώσει κάπου 3.300 κιλά. 

Η Ουόλτερ ενθαρρύνει τις γυναίκες να ασχοληθούν με την άρση βαρών. Πιστεύει επίσης ότι ποτέ δεν είναι αργά για κανέναν να βρει το άθλημα ή το είδος άσκησης που θα αγαπήσει. «Στο σχολείο, πάντα μου έλεγαν ότι δεν είμαι καλή στον αθλητισμό. Μου πήρε μόλις 65 χρόνια για να βρω το άθλημα στο οποίο είμαι καλή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
6 / position1: 568 / position2: 1592
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb