FITNESS

Tι συμβαίνει στο σώμα σου όταν δεν κάνεις διατάσεις μετά τη γυμναστική

Tι είναι η περιτονία και πού μας βοηθά
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Tι συμβαίνει στο σώμα σου όταν δεν κάνεις διατάσεις μετά τη γυμναστική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα τα μέρη του σώματός σας, από τους μύες σας έως τα οστά σας έως τα όργανα σας, περιβάλλονται από ένα ελαστικό πλέγμα συνδετικού ιστού.

Αυτό το ινώδες πλέγμα είναι μια σειρά στρωμάτων που αποτελούνται από κολλαγόνο με νερό ενδιάμεσα που βοηθούν στη δομή του σώματός σας.

Λειτουργεί σαν δίχτυ ασφαλείας για τους μύες και τις αρθρώσεις σας τυλίγοντας τους και βοηθώντας τους να κινούνται σωστά. Με απλά λόγια είναι συνδετικός ιστός. Πιο συγκεκριμένα είναι ένα ύφασμα από μαλακό συνδετικό ιστό που σχηματίζει ένα δίκτυο και ονομάζεται περιτονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν αυτό το πλέγμα είναι υγιές, επιτρέπει στους μύες σας να κινούνται εύκολα χωρίς να τραυματίζονται. Ωστόσο, ορισμένα πράγματα μπορεί να κάνουν το σώμα σας να χάσει αυτή του την άνεση στις κινήσεις.

Εάν λοιπόν η περιτονία είναι υγιής, λειτουργεί σαν μια ολοκαίνουργια λαστιχένια ταινία που εκτείνεται αλλά επιστρέφει στο αρχικό της σχήμα. Με αυτόν τον τρόπο οι μύες σας δεν μπορούν να τεντωθούν στο σημείο του τραυματισμού ή να συρρικνωθούν.  Αλλά εάν δεν φροντίζετε την περιτονία σας, μπορεί πραγματικά να σκληρύνει γύρω από τους μυς σας, εμποδίζοντας τους να τεντωθούν και να τους κρατήσουν σε οδυνηρή κατάσταση.

Όταν τεντώνεστε με τον σωστό τρόπο για το σωστό χρονικό διάστημα, το εύρος κίνησής σας αυξάνεται. Μπορείτε να αποτρέψετε τραυματισμούς όχι μόνο στους μύες που τεντώνετε, αλλά και σε άλλα μέρη του σώματός σας που συνδέονται με αυτήν την περιοχή μέσω του δικτύου της περιτονίας. Αφιερώνοντας χρόνο για να τεντώσετε το σώμα σας σωστά, θα βοηθήσετε στη διατήρηση της περιτονίας, των μυών και του σώματός σας σε άριστη κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 159 / position2: 578
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb