BED TALK

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για σeξ σύμφωνα με την ηλικία σου

Η επιστήμη σου έχει την σωστή απάντηση, κατά προσέγγιση πάντα
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για σeξ σύμφωνα με την ηλικία σου
Pixabay

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο, όμως η επιστήμη υποστήριζει ότι υπάρχει συγκεκριμένη ώρα μέσα στην ημέρα που η λίμπιντο σου βρίσκεται στο πικ της, ανάλογα με την ηλικία που έχεις.

Ίσως να πιστεύεις ότι το σeξ είναι μια πράξη αυθόρμητη και ότι σου έρχεται εντελώς τυχαία κάθε φορά, οι ειδικοί όμως διαφωνούν και μάλιστα έκαναν και έρευνα πάνω στη θέμα, η οποία αποκάλυψε ποια είναι η καλύτερη ώρα για σeξ, ανάλογα με την δεκαετία σου.

Την εν λόγω μελέτη έκανε ο δρ. Πολ Κέλεϊ, συνεργάτης του Νευρολογικού Ινστιτούτου Ύπνου και Βιορυθμών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, διαπιστώνοντας ότι ανάλογα με την κάθε δεκαετία που βρίσκεται ένας άνθρωπος, η λίμπιντος του αλλάζει. Αυτό οφείλεται στην αλλαγή του βιολογικού ρολογιού του κεθανός, όσο τα χρόνια περνούν και έτσι ουσιαστικά, μεταβάλλεται και ολόκληρη η λειτουργία του συστήματος του οργανισμού.

Πως διαμορφώνεται όμως η ιδανική και ενδεδειγμένη ώρα για σeξ, ανά ηλικιακό group; Θα το μάθεις αναλυτικά παρακάτω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεκαετία 20-30

Σύμφωνα με τους ειδικούς, για αυτές τις ηλικίες η καλύτερη ώρα για σeξ είναι στις 3 το μεσημέρι, καθώς εκεί διαπιστώνεται η κορύφωση της σeξουαλικής τους ενέργειας.

Δεκαετία 30-40

Μιας και σε αυτές τις ηλικίες οι άνθρωποι τείνουν να ξυπνούν πιο νωρίς, φαίνεται ότι το πρωινό σeξ είναι η καλύτερη επιλογή, οπότε κάπου στις 08:20 είναι η καλύτερη ώρα. Το φως του ήλιου ενεργοποιεί τότε την τεστοστερόνη και στα δυο φύλα.

Δεκαετία 40-50

Αφού όσο μεγαλώνει κάποιος ξυπνάει και νωρίτερα, προφανώς και θα θέλει να κοιμηθεί πάλι νωρίτερα. Για αυτές τις ηλικίες λοιπόν, το σeξ είναι καλύτερο στις 22:00-22:30, λίγο πριν πέσουν για ύπνο.

Δεκαετία 50-60

Όσο πιο νωρίς πέφτει κάποιος για ύπνο, τόσο πιο νωρίς μεταφέρεται και  η ώρα του σeξ, επομένως για τους πενηντάριδες η ιδανική ώρα για σeξ είναι στις 10 το βράδυ.

Δεκαετία 60-70

Σε αυτές τις ηλικίες, το σeξ δεν πρέπει να γίνεται μετά τις 20:00, γιατί πρέπει τα άτομα  να πέφτουν νωρίς για ύπνο. Ο οpγασμός κάνει το σώμα να εκκρίνει οξυτοκίνη, μιας ορμόνη που "ξυπνάει", επομένως φέρνει και υπερένταση. Για αυτό καλύτερα η πράξη να γίνεται νωρίς.

Δεκαετία 70-80

Ισχύει περίπου ότι και στην προηγούμενη κατηγορία των 60-70, επόμενως η κατάλληλη ώρα είναι στις 20:00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
14 / position1: 446 / position2: 987
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb