Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Think

Αυτές είναι οι πιο φεμινιστικές χώρες του κόσμου

Σέβονται τις γυναίκες και τα δικαιώματα τους

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΦΕΒ 18, 2021

Αυτές είναι οι πιο φεμινιστικές χώρες του κόσμου
Φωτογραφία από τον χρήστη Markus Spiske στο Pexels

Το να είσαι γυναίκα ακόμα και σήμερα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, καθώς όσο και αν θέλουμε να μιλάμε για εξέλιξη στις απόψεις της κοινωνίας και ισότητα μεταξύ των φύλων, δυστυχώς είναι που δεν συμβαίνει σε όλον τον πλανήτη.

Υπάρχουν μεν χώρες όπου η γυναίκα έχει τη θέση που της ανήκει και ζει με σεβασμό και χωρίς φόβο, καθώς οι κοινωνίες δεν την διαχωρίζουν σε τίποτα από τον άντρα, υπάρχουν όμως και τα μέρη όπου ο φεμινισμός είναι μια άγνωστη λέξη.

Παρακάτω, θα δεις αναλυτικά βάση στατιστικών, ποιες είναι οι 10 πιο φεμινιστικές χώρες, αλλά και οι 10 χειρότερες όσων αφορά τα ζητήματα ισότητας των φύλων.

Για εσένα που δεν γνωρίζεις την παραπάνω έννοια, το catcalling είναι η συνήθεια κάποιων αντρών να φωνάζουν στις περαστικές γυναίκες στον δρόμο, φράσεις και λέξεις που οι ίδιοι θεωρούν κομπλιμέντα, αλλά μόνο αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα.

Το catcalling είναι μια συνήθεια που δεν αρέσει σε καμία γυναίκα, αλλά δυστυχώς είναι βαθιά ριζωμένη στην κοινωνία του σήμερα και μπορεί κάποιες πιο δυναμικές να απαντούν στα σeξιστικά καλέσματα, όμως υπάρχουν και εκείνες που φοβούνται καθώς ορισμένοι άντρες δεν διστάζουν να βιοπραγήσουν αν κάποια τους αντιμιλήσει. Είναι μια εξίσου σοβαρή μορφή παρενόχλησης, με λέξεις.

Οι 10 χώρες με τους πιο φεμινιστές κατοίκους είναι οι εξής:

 1. Δανία
 2. Σουηδία
 3. Ολλανδία
 4. Νορβηγία
 5. Καναδάς
 6. Φινλανδία
 7. Ελβετία
 8. Νέα Ζηλανδία
 9. Αυστραλία
 10. Αυστρία

Οι 10 χώρες όπου η ισότητα των φύλων είναι ανύπαρκτη:

 1. Ιορδανία
 2. Σρι Λάνκα
 3. Νότια Κορέα
 4. Μαρόκο
 5. Αίγυπτος
 6. Ομάν
 7. Ινδία
 8. Σαουδική Αραβία
 9. Κατάρ
 10. Ηνωμένα Αραβικά ΕμιράταΠερισσότερα Θέματα Think
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb