THINK

Η πρώτη γυναίκα που κέρδισε τη δίκη για σeξουαλική παρενόxληση

Η Sandra Bundy κατάφερε να δικαιωθεί στο δικαστήριο, μετά από τη σeξουαλική παρενόxληση στη δουλειά της
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η πρώτη γυναίκα που κέρδισε τη δίκη για σeξουαλική παρενόxληση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Sandra Bundy ήταν η πρώτη γυναίκα που κέρδισε μια δύσκολη μάχη, ειδικά την εποχή της. 

Η υπόθεσή της ήταν η πρώτη ομοσπονδιακή δικαστική έφεση που έκρινε ότι η σeξουαλική παρενόxληση στο χώρο εργασίας ήταν διάκριση στην εργασία και αποτελούσε παραβίαση του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964

Η Bundy έδωσε μεγάλη μάχη στα δικαστήρια για να ρίξει φως στη σeξουαλική παρενόχληση από το αφεντικό και τους συναδέλφους της. H ίδια παντρεύτηκε πέντε φορές. Δύο από τους συζύγους της μάλιστα ήταν βίαιοι και την είχαν χτυπήσει. Είχε πέντε παιδιά. Κανένας από τους πατέρες των παιδιών της δεν έδωσε ποτέ χρήματα για τη διατροφή των παιδιών της. Η Bundy πολεμούσε πάντα μόνη της.

Μετά την αρχική καταγγελία της, αμφισβητήθηκε η απόδοση της δουλειάς της Bundy. Όταν δεν έγινε καμία ενέργεια μετά την επίσημη καταγγελία της, η Bundy υπέβαλε αγωγή το 1977 για σeξουαλική παρενόχληση, ισχυριζόμενη ότι παραβιάστηκαν τα πολιτικά της δικαιώματα. Eχασε την υπόθεση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Legacy Service (@legacyservicepro)

Αποφασισμένη να δικαιωθεί, συνέχισε την προσπάθεια καταθέτοντας έφεση για την απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου. Μετά από πέντε χρόνια μάχης, το Ανώτατο Δικαστήριο συμφώνησε επικυρώνοντας την υπόθεσή της.

Η τελική απόφαση: η σeξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας θεωρείται διάκριση και ως εκ τούτου παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων. Αυτή η απόφαση άλλαξε την πορεία της ιστορίας και βελτίωσε τις συνθήκες για τις επόμενες γενιές γυναικών. Η ίδια ζει έξω από την Ουάσινγκτον μια ήσυχη ζωή, παίζει πιάνο και ασχολείται με την κηπουρική. Το 2018 η ζωή της έγινε ταινία με το όνομα "Silence Breaker: The Sandra Bundy Story".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
3 / position1: 312 / position2: 3157
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb