ΥΓΕΙΑ

Αυτή η εποχή σε γερνάει και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο

Έχει πολλά αρνητικα και βλάπτει στην υγεία
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Αυτή η εποχή σε γερνάει και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο
PEXELS

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχει μια εποχή που το δέρμα σου είναι ξερό, σκασμένο και χλωμό και ουσιαστικά όλα αυτά συμβάλουν στην γήρανση του. Φυσικά αναφερόμαστε στον χειμώνα και παρακάτω θα δεις ποια στοιχεία του σε βλάπτουν αλλά και πως μπορείς να τα αντιμετωπίσεις για να προλάβεις το κακό.

Λιγότερη υγρασία στην ατμόσφαιρα:

Ο χειμωνιάτικος καιρός διαταράσσει την ισορροπία της επιδερμίδας, προκαλώντας της ερυθρότητα και ευαισθησία. Ειδικά για όσους έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα,είναι τόσο βλαβερό σε σημείο που με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να οδηγηθούν σε πρόωρη γήρανση.

Περισσότερο άγχος:

Λίγο οι γιορτές, λίγο η νέα χρονιά και τα όσα πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα, φέρνουν άγχος και μαζί την αύξηση της κορτιζόλης, η οποία έχει επιβλαβείς επιδράσεις στο δέρμα και το κάνει να γερνά.

Η μη χρήση αντηλιακού:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αντηλιακό είναι για όλον τον χρόνο, η ηλιακή ακτινοβολία υπάρχει και τις κρύες ημέρες, οπότε το δέρμα χρειάζεται την απαραίτητη προστασία, για να μην υποστεί κάποια βλάβη.

Η χρήση των ίδιων προϊόντων περιποίησης όλο τον χρόνο:

Ο χειμώνας απαιτεί προϊόντα με σύσταση που θα καλύπτει τις ανάγκες του δέρματος στις δικές του καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες. Πρόσεξε τα καλλυντικά σου να έχουν κηραμίδια και υαλουρονικό οξύ, ώστε η επιδερμίδα σου να ενυδατώνεται σωστά.

Καυτά ντους:

Μπορεί να είναι τέλεια αίσθηση, όμως το καυτό νερό βλάπτει την επιδερμίδα, καθώς απομακρύνει τα έλαια της, την ξηραίνει και την κάνει ευάλωτη σε ρωγμές και σκασίματα. Το ντους δε θα πρέπει να διαρκεί πάνω από 20 λεπτά και μετά θα πρέπει να βάζεις πάντα κρέμα σώματος.

Δεν βγαίνεις στον ήλιο:

Χωρίς πολλή βιταμίνη D και Κ, δημιουργούνται οι μαύροι κύκλοι στα μάτια που σε συνδυασμό με τη χλωμή επιδερμίδα, δημιουργούν πιο γερασμένη όψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 333 / position2: 885
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb