ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι κάνει τις πατάτες των fast food τόσο εθιστικές;

Το μυστικό συστατικό των McDonald’s που ακολούθησαν πολλοί
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Τι κάνει τις πατάτες των fast food τόσο εθιστικές;
Polina Tankilevitch

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι κάνει τις πατάτες των McDonald's τόσο εθιστικές;

Σύμφωνα με βίντεο του McDonald's, οι φρέσκες πατάτες πλένονται, ξεφλουδίζονται, κόβονται και σε ετοιμάζονται σε ένα εργοστάσιο παραγωγής. Οκέι μέχρι εδώ ίσως να το φανταζόσασταν. Όμως ξέρατε πως προστίθενται χημικές ουσίες για να διατηρηθούν οι πατάτες με το κλασικό, ομοιόμορφο ανοιχτό κίτρινο χρώμα ;

Κι ακόμα, ξέρατε πως πριν καταψυχθούν οι κομμένες πατάτες τηγανίζονται για λιγότερο από ένα λεπτό;

Στο εστιατόριο, αυτές οι κατεψυγμένες μερίδες μαγειρεύονται σε λάδι που είναι γεμάτο με αλάτι πριν προσγειωθούν στο πιάτο σας στο γνωστό κόκκινο κουτί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οκέι θα πείτε πάλι, οπότε γιατί είναι τόσο εξαιρετικά νόστιμες;

Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1950 όταν η εταιρεία που έδινε το φυτικό λάδι της McDonald δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά για να αποκτήσει τον εξοπλισμό που απαιτείται για την υδρογόνωση του λαδιού, το οποίο και θα επέκτεινε τη διάρκεια ζωής του. Έτσι, ο προμηθευτής έδωσε ένα μείγμα από λάδι και βόειο λίπος, σύμφωνα με την NPR στο McDonald's και το αποτέλεσμα, το ξέρετε.

Όσο τα χρόνια περνούσαν και το μυστικό μαθεύτηκε, το λίπος του βοείου κρέατος αποτέλεσε μέρος των χαρακτηριστικών τους γεύσεων της αγαπημένης μας τηγανητής πατάτας και στα άλλα fast food! Tη δεκαετία του 1980, τα εστιατόρια όμως, έβγαλαν το συστατικό όταν ξεσηκώθηκε η κοινή γνώμη για το πόσο «κακό» κορεσμένο λίπος είχαν τα φαγητά.

Έτσι, το McDonald's ήθελε να διατηρήσει τη χαρακτηριστική του γεύση, αλλά χωρίς το ίδιο το λίπος του βοείου κρέατος, οπότε βρήκε μια λύση. Τώρα, η αλυσίδα fast food προσθέτει «φυσική γεύση βοείου κρέατος» στο φυτικό της λάδι για να δώσει στις πατάτες τη ακαταμάχητη γεύση τους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 366 / position2: 629
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb