ΣΧΕΣΕΙΣ

Sad but true, αλλά το online crush σου δεν είναι αυτό που θέλεις

Και η ανθρώπινη φύση σου εξηγεί το γιατί
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Sad but true, αλλά το online crush σου δεν είναι αυτό που θέλεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πανδημία έχει φερεί αλλαγές σε όλους τους τομείς της ανθρωπότητας, μιας και όλοι έχουμε κλειστεί στα σπίτια μας και πλέον τα πάντα γίνονται ηλεκτρονικά, αποφεύγοντας την οποιαδήποτε φυσική επαφή με τους γύρω μας.

Ακριβώς έτσι έχει γίνει και στα εpωτικά ραντεβού, που πλέον γίνονται διαδικτυακά, όμως δεν πρόκειται πάντα για τον έρωτα που μπορεί να νομίζεις ότι είναι.

Το να αναπτύξεις μια σχέση μέσω υπολιγιστή με έναν άνθρωπο αυτήν την περιόδο που όλοι νιώθουν μοναξιά και έχουν διάφορες ανασφάλειες, είναι αμέσως επόμενο. Όμως να ξέρεις ότι στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο ρομαντικό, όπως δείχνουν οι τανίες, καθώς όπως αποκαλύπτει η Sheril Kirshenbaum ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του Michigan και συγγραφέας του βιβλίου «The Science of Kissing», μπορεί να νιώθεις πολύ δυνατά συναισθήματα για τον διαδικτυακό αγαπημένο σου, αν τον δεις από κοντά όμως δε θα είναι το ίδιο φλογερά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

via GIPHY

Το γιατί θα συμβεί αυτό, είναι πολύ απλό και εξηγείται βάση της ανθρώπινης φύσης, καθώς για να ερωτευτείς κάποιον απαιτούνται όλες οι αισθήσεις, όραση, αφή, οσμή, γεύση και ακοή. Όταν εσύ όμως χρησιμοποιείς μόνο την όραση, καθώς μιλάς με το έτερο σου ήμισυ μόνο μέσα από μια οθόνη, τοτε η εμπειρία είναι λειψή. Επιπλέον, η μυρωδιά του υποψήφιου συντρόφου παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στις γυναίκες, καθώς και το άγγιγμα.

Έρευνες δε, αποκάλυψαν ότι οι γυναίκες επιλέγουν για συντρόφους τα άτομα που έχουν εντελώς διαφορετική φυσική μυρωδιά από την δική τους, κάτι που έχει να κάνει με το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τέλος, η επαφή πρόσωπο με πρόσωπο οδηγεί στην απελευθέρωση ορμονών όπως η οξυκοτίνη και η ντοπαμίνη, οι οποίες συμβάλλουν στο ποιον θα ερωτευτείς, ενώ όσον αφορά το φιλί, είναι πολύ πιο σημαντικό απο όσο μπορεί να νομίζεις, μιας και αντίστοιχη έρευνα απέδειξε ότι το 59% των αντρών και το 63% των γυναικών, δεν προχωρούν την γνωριμία αν δεν τους αρέσει το φιλί στο πρώτο ραντεβου.

via GIPHY

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
8 / position1: 381 / position2: 1024
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb