ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Να γιατί οι πρώην έχουν την τάση να επιστρέφουν

Τι τους πιάνει και τρελαίνονται πάνω που νομίζεις ότι το μεταξύ σας τελείωσε
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Να γιατί οι πρώην έχουν την τάση να επιστρέφουν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ζωή είναι απρόβλεπτη και κάποιες φορές γίνονται και πράγματα που δεν περίμενες ποτέ σου, όπως π.χ. το να γυρίσει ο πρώην σου μετά από ένα χρόνο χωρισμού και τελεσίδικα του τύπου "δε μου βγάζεις τίποτα εpωτικό πλέον και ήρθε η ώρα να προχωρήσω".

Μπορεί εσύ να το έχεις πάρει απόφαση και να είσαι όντως καλά μετά τον χωρισμό, μπορεί να ξεκινάς ή να είσαι ήδη στην επόμενη σχέση σου, μπορεί να έχεις μεταναστεύσει σε άλλη ήπειρο και να μη θυμάσαι καν πως τον έλεγαν και εκείνος ξαφνικά να εμφανιστεί πάλι μπροστά σου και να θέλει να σε διεκδικήσει και να τα βρείτε ξανά.

Τουλάχιστον ένας πρώην στην ζωή κάθε γυναίκας έχει κάνει την επανεμφάνιση του εντελώς απροσδόκητα, από εκεί που όλα έδειχναν ότι η ζωή έχει κυλήσει μακρία του. Τι είναι όμως εκείνο που κάνει έναν πρώην να επιστρέψει σε μια παλιά και τελειωμένη σχέση;

Είσαι τέλεια, προσέχεις τον εαυτό σου, κάνεις τα δικά σου και νιώθεις καλά: Περνάς χρόνο με τον εαυτό σου, έχεις βρει αυτά που σου αρέσουν να κάνεις και γενικά είσαι σε μια καλή φάση με το μέσα σου. Αυτό ακριβώς βλέπει και ο κόσμος έξω σου, οπότε αυτομάτως γίνεσαι πιο ελκυστική και ενδιαφέρουσα. Επομένως οι άλλοι θέλουν να μοιραστούν αυτήν την ενέργεια σου. Έτσι και ο πρώην, του βγάζεις κάτι νέο, δυναμικό και ωραίο και θέλει να το δεχτεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

via GIPHY

Οι μνήμες και η νοσταλγία κάνουν πολλές φορές τους ανθρώπους να θέλουν να ενωθούν ξανά και το να ανάψει πάλι μια  παλιά φλόγα, κάποιες φορές είναι πιο εύκολο από το να ξεκινήσει να καίει μια καινούργια: Κοινοί φίλοι, γενέθλια και γιορτές, κοινά ενδιαφέροντα, είναι πολύ πιθανό να σε φέρνουν πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρώην και είναι πολύ εύκολο για εκείνον να σε προσεγγίσει ξανά, ειδικά αν είσαι εσύ που τελείωσες την σχέση ή αν δεν μπήκε ποτέ το οριστικό τέλος. Ειδικά δε αν βγαίνεις με κάποιον άλλον, τότε είναι πιο πιθανό να σε ψάξει ο πρώην. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να θέλουν ότι δεν μπορούν να έχουν, επομένως αν είσαι εσύ που τελείωσες την σχέση τότε, είναι πιθανό να έχεις αφήσει πίσω κάποιον να περιμένει.

via GIPHY

Όταν κάτι δεν έχει κλείσει εντελώς, τότο θα έρχεται ξανά μπροστά σου μέχρι να ολοκληρωθεί: Από ψυχολογικής άποψης, το νευρικό μας σύστημα είναι προγραμματισμένο να ψάχνει για ευκαιρίες θεραπείας των τραυμάτων που δεν επουλώθηκαν ποτέ. Έτσι υπάρχει η τάση να αναζητούμε συντρόφους με παρόμοια χαρακτηριστικά και παρόμοιες συμπεριφορές. Αν λοιπόν βγαίνεις με άτομα που έχουν παρόμοιο χαρακτήρα και είναι από αυτούς που ζητούν επιβεβαίωση ή επανασύνδεση, τότε θα συναντάς συχνά το εν λόγω φαινόμενο μπροστά σου.

via GIPHY

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
10 / position1: 581 / position2: 1313
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb