THINK

Η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στην ιστορία: Ποια είναι η Κάμαλα Χάρις;

Η πρώτη γυναίκα, πρώτη μαύρη και πρώτη με καταγωγή από την Ασία που εκλέγεται στη θέση του αντιπροέδρου

Δημοσίευση ΝΟE 08, 2020
Η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στην ιστορία: Ποια είναι η Κάμαλα Χάρις;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη γυναίκα που εξελέγη αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, η Κάμαλα Χάρις, δεσμεύθηκε σήμερα να «στρωθεί στη δουλειά»

«Σε αυτές τις εκλογές επρόκειτο για κάτι πολύ περισσότερο από τον Τζο Μπάιντεν ή από εμένα. Ήταν η ψυχή της Αμερικής και η αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε για αυτήν. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Ας στρωθούμε στη δουλειά», έγραψε στο Twitter.

H Καμάλα Χάρις γράφει ιστορία, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Χάρις γίνεται η πρώτη γυναίκα, πρώτη μαύρη και πρώτη με καταγωγή από την Ασία που εκλέγεται στη θέση του αντιπροέδρου.

Η ιστορία της

Η Χάρις, της οποίας η μητέρα και ο πατέρας μετανάστευσαν στις ΗΠΑ από την Ινδία και την Τζαμάικα αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Χάρις γεννήθηκε στο Όκλαντ από γονείς που είχαν έρθει στην Καλιφόρνια για να σπουδάσουν στο UC Berkeley. Ο πατέρας της, που έχει ρίζες από την Τζαμάικα, είναι καθηγητής οικονομικών, ενώ η μητέρα της, η οποία κατάγεται από την Ινδία, είναι  ερευνήτρια για τον καρκίνο και ακτιβίστρια για τα πολιτικά δικαιώματα.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στις διαδηλώσεις της εποχής "Γνωρίστηκαν στους δρόμους διεκδικώντας αυτό το πράγμα που ονομάζεται δικαιοσύνη, σε έναν αγώνα που συνεχίζεται μέχρι σήμερα", έχει πει η ίδια."Και ήμουν μέρος αυτού έπειτα, όταν γεννήθηκα. Οι γονείς μου με έπαιρναν μαζί τους στις διαδηλώσεις και τις πορείες - δεμένη σφιχτά στο καροτσάκι μου".

Η Χάρις πρόσθεσε ότι καθώς μεγάλωνε, η μητέρα της ενθάρρυνε τον ίδιο ακτιβισμό σε αυτήν: "H μαμά μου πάντα έλεγε, Μην κάθεσαι και κλαίγεσαι και παραπονιέσαι! Κάνε κάτι".

Η μητέρα και ο πατέρας της χώρισαν όταν η Χάρις ήταν 7 ετών. 

Έχει πολλά χρόνια στο ενεργητικό της ως εισαγγελέας στην Αλαμέντα και εξελέγη δύο φορές αρχιεισαγγελέας στο Σαν Φρανσίσκο. 

Δημιούργησε ειδική ομάδα δίωξης εγκλημάτων μίσους, ενώ ήταν μία από τις ελάχιστες δικαστικούς λειτουργούς που στήριξαν ανοιχτά το κίνημα Black Lives Matter και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για τους θανάτους Αφροαμερικανών από αστυνομικά πυρά.

Η Χάρις απέκτησε το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο Χάουαρντ το 1986. Σπούδασε Πολιτική επιστήμη και Οικονομικά. Το καλοκαίρι μετά το δεύτερο έτος, έκανε την πρακτική της στο γραφείο του αμερικανικού γερουσιαστή Alan Cranston (D.-Calif.). Αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στο University of California Hastings College of Law και δούλεψε ως δικηγόρος στο Σαν Φρανσίσκο.

Αρχικά ήταν αντίπαλος του Τζο Μπάιντεν, για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές, καθώς ονειρευόταν να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος. Αποχώρησε τελικά από αυτή την «κούρσα» και εκείνος την επέλεξε ως υποψήφια αντιπρόεδρο!

Αποδείχθηκε πολύτιμη, καθώς είχε απήχηση ιδιαίτερα στις γυναίκες, τους προοδευτικούς και τους έγχρωμους ψηφοφόρους.

H ιστορική της ομιλία

«Η Δημοκρατία είναι πράξη. Δεν είναι εγγυημένη και πρέπει να έχουμε την θέληση να την προστατέψουμε. Θέλει θυσίες, πράξεις. Εμείς, οι πολίτες, έχουμε την δύναμη να χτίσουμε ένα λαμπρό μέλλον. Με τον κόσμο να παρακολουθεί, εσείς, οι πολίτες, φέρατε μία νέα μέρα στις ΗΠΑ» είπε στα πρώτα της λόγια η Χάρις και συνέχισε.

«Με αριθμούς ρεκόρ κάνατε τις φωνές σας να ακουστούν. Σε καιρούς δύσκολους με πόνο, ανησυχία, δυσκολίες δείξατε κουράγιο, αντοχή και γενναιότητα τους τελευταίους μήνες. Και στείλατε ξεκάθαρο μήνυμα. Στείλατε μήνυμα ενότητας και αλήθειας. Επιλέξατε για πρόεδρο της χώρας τον Τζο Μπάιντεν. Ένας άνδρας που καταλαβαίνει τι σημαίνει απώλεια. Και είναι πάντα δίπλα σε όλους. Αγαπάει τους ανθρώπους. Τη γυναίκα του, τα παιδιά του, τα εγγόνια του» υπογράμμισε.

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
15 / position1: 386 / position2: 909
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb