ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Δουλειά από το σπίτι: Πως να την κάνεις σωστά και αποτελεσματικά

Όλα τα μυστικά για επιτυχία
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δουλειά από το σπίτι: Πως να την κάνεις σωστά και αποτελεσματικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα με την πανδημία, πολύς κόσμος έχει αφήσει τον εργασιακό του χώρο και εργάζεται από το σπίτι για να είναι ασφαλής. Και αυτό είναι ένα ευτυχές γεγονός, καθαρά από την άποψη ότι οι άνθρωποι δεν χάνουν την δουλειά τους, αλλά συνεχίζουν κανονικά, απλώς από το σπίτι τους.

Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία και η δουλειά από το σπίτι είναι κάτι νέο για εσένα ή δεν σου αρέσει και πολύ, γιατι π.χ. δεν μπορείς να συγκεντρωθείς το ίδιο ή χάνεις την όρεξη και την πραγωγικότητα σου, τότε σου έχουμε κάποιες συμβουλές, που θα κάνουν πιο εύκολη αυτήν την σύνθηκη και θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο αποδοτική στα επαγγελματικά σου.

Διάβασε παρακάτω τους τρόπους που θα κάνουν το γραφεό του σπιτιού σου, το καλύτερο γραφείο για δουλειά!

Ξύπνα νωρίς: Μισή ώρα πριν πιάσεις δουλειά είναι τέλεια, για  να πλυθείς, να κάνεις τον καφέ σου και σιγά σιγά να οργανωθείς και να ξεκινήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήκω από το κρεβάτι: Ωραίο το να δουλεύεις ξάπλα, άλλα δεν σου φτιάχνει και την διάθεση με τον καλύτερο τρόπο. Φτιάξε ωραία το γραφείο σου και ξεκίνα να κάθεσαι και να δουλεύεις εκεί.

Στήσε τον χώρο σου: Αυτό που είπαμε πιο πάνω, δηλαδή, στήσε τον χώρο σου ωραία, φτιάξε το γραφείο σου όπως το θέλεις, βάλε κανένα λουλούδι επάνω και γενικά δημιούργησε μια εικόνα που σου αρέσει και σε εμπνέει.

Πάρε τον καταλληλο εξοπλισμό: Πέρα από τον υπολογιστή σου, φρόντισε να έχεις μια καρέκλα γραφείου, καθώς είναι απαραίτητ για το σώμα σου και φυσικά ένα άνετο γραφείο. Μην διστάσεις να επενδύσεις σε αυτά τα αντικείμενα, γιατί είναι αναγκαία.

Ντύσου: Βάλε τα ρούχα που σου αρέσουν και αμέσως θα πεις σε mood ενέργειας. Θα αλλάξει η διάθεση σου και θα νιώσεις πιο ωραία.

Κράτα επαφή με τους συναδέλφους σου: Μιλήστε κανονικά για την δουλειά σας, όπως κάνατε και στο γραφείο και όλα θα σου φανούν πιο οικεία.

Ασκήσου όσο μπορείς: Είναι πολύ σημαντικό και για το σώμα κια για το πνεύμα σου. Μια φορά την ημέρα λίγο περπάτημα ή άσκηση στο δωμάτιο θα σε βοηθήσουν πολύ στην καλή διάθεση, αλλά και σε ένα δυνατό σώμα.

Μην ξεχνάς να είσαι καλή με τον εαυτό και τους συναδέλφους σου: Περνάμε μια δύσκολη περίοδο όλοι και σίγουρα κανείς δεν έχει την τέλεια  ψυχολογία. Δεν πειράζει να μην νιώθεις καλά και δώσε και χώρο και στους γύρω να μην είναι καλά. Είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους, αλλά θα περάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
9 / position1: 635 / position2: 912
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb