ΥΓΕΙΑ

Οι συνήθειες που πρέπει να έχεις αν φοράς φακούς επαφής

Γιατί τα μάτια θέλουν μεγάλη περιποίηση
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Οι συνήθειες που πρέπει να έχεις αν φοράς φακούς επαφής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι φακοί επαφής είναι ένα πολύ πρακτικό μέσο για να καλύψεις τη μυωπία σου και μάλιστα είναι πολύ διαδομένοι πλέον. Μπορείς να διαλέξεις ανάλογα με την διάρκεια που τους θέλεις, αν π.χ. θέλεις να λήγουν στον μήνα ή το τρίμηνο και μπορείς να επιλέξεις να έχουν ακόμα και διαφορετικό χρώμα.

Επειδή όμως τοποθετούνται πάνω στο μάτι σου, κάτι που αμέσως τους κάνει πολύ ευαίσθητους, πρέπει αντίστοιχα να τους προσέχεις για την υγεία σου. Εκτός από την καθαριότητα που εξυπακούεται, θα πρέπει να ξέρεις και κάποια βασικα πράγματα για το μακιγιάζ σου, καθώς όλα αυτά τα υλικά είναι στο πρόσωπο σου και έρχονται σε επαφή. Σίγουρα δε θα ήθελες να έχεις ερεθισμούς και δάκρυα κάθε τρεις και λίγο.

Για να είσαι λοιπόν άνετη και ωραία με τους φακούς επαφής σου, καλό είναι να ενημερωθείς για 5 βασικά beauty tips που θα σε βοηθήσουν πολύ στην καθημερινότητα σου.

Πλύνε τα χέρια σου κάθε φορά: Ότι και αν έχεις ακουμπήσει πιο πριν, ακόμα και τις κρέμες προσώπου σου ή κάποιο άλλο καλλυντικό μην ξεχάσεις να πλύνεις τα χέρια σου πριν ακουμπήσεις τους φακούς σου, αλλιώς θα έχεις θέμα και θα τσούζεις και θα κλαις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σταγόνες: Είναι το τέλειο ενυδατικό μέσο για τα μάτια σου. Δε θα νιώσεις ποτέ ξανά να ξεραίνονται.

Επίλεξε oil-free προϊόντα: Προτίμησε τέτοιου είδους βάσεις και concealer, για να μην επηρεάζουν τα μάτια σου. Αλλιώς, μπορεί να νιώθεις ότι θολώνουν μετά από ώρες.

Το μολύβι ματιών: Μπορείς να το αλλάξεις με ένα eyeliner ή ένα μαλακό μηχανικό μολύβι. Διαφορετικά μπορεί να μείνουν υπολείμματα στο μάτι που να ενοχλούν στην όραση.

Πρόσεξε τη μάσκαρα: Προτίμησε εκείνες με κοντές τρίχες, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία πιθανότητα να καταλήξεις με μαύρα στίγματα πάνω στους φακούς επαφής σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 699 / position2: 1141
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb