ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τελικά είναι καλό να κάνεις σeξ με τον πρώην σου;

Η επιστήμη απαντά
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Τελικά είναι καλό να κάνεις σeξ με τον πρώην σου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλες οι γυναίκες έχει τύχει να κάνουν σeξ με τον πρώην τους σε περιόδους που δεν είχαν γνωρίσει κάποιον νέο σύντροφο και σκέφτηκαν ότι δεν πειράζει να περάσουν λίγες ώρες έpωτα με την παλιά τους αγάπη, από τη στιγμή μάλιστα που το μεταξύ τους τελείωσε.

Και τι πιο εύκολο από το να κάνει κανείς σeξ με έναν άνθρωπο που τον ξέρει, νιώθει οικειότητα, ξέρει τι του αρέσει στο σeξ και ξέρει ότι θα ικανοποιηθεί εξίσου. Ποια είναι η απόψη των ψυχολόγων - σeξολόγων όμως γύρω από αυτό το θέμα; Είναι καλή ιδέα το σeξ με τον πρώην, μετά τον χωρισμό;

Όπως λένε οι επιστήμονες, υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που συνηθίζουν να διατηρούν επαφές με τους πρώην συντρόφους τους και που από τη στιγμή που χώρισαν μαζί τους έχουν κάνει τουλάχιστον μια φορά σeξ στο ενδοιάμεσο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απάντηση όμως στο αν είναι καλό ή κακό το σeξ με τους πρώην φαίνεται ότι είναι καθαρά υποκειμενική, αφού εξαρτάται αποκλειστικά στο αν οι τότε σύντροφοι έχουν αποδεχτεί τον χωρισμό τους και δεν τρέφουν καμιά ελπίδα επανασύνδεσης. Πιο συγκεκριμένεα, όσοι θεωρούσαν τον χωρισμό τους οριστικό, δεν είχαν κάποια επίπτωση στα συναισθήματα και την ψυχολογία τους. Αν και οι δυο θέλουν απλά να κάνουν σeξ χωρίς καμιά δέσμευση, τότε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Αν όμως δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου και πιστεύεις ότι υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να τα βρείτε ξανά αφού κάνετε σeξ ή κάνεις σeξ με σκοπό να τον κάνεις να σε θελήσει ξανά, τότε τα πράγματα μπερδεύονται πολύ. Στις παραπάνω περιπτώσεις το σeξ με τον πρώην είναι κακή ιδέα και σε εμποδίζει να προχωρήσεις και να κάνεις νέα σχέση. Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν, αν έχεις ακόμα συναισθήματα για τον πρώην σου και δεν τον έχεις ξεπεράσει, τότε το σeξ χωρισμού είναι μια πολύ κακή ιδέα, αφού το μόνο που θα σου προκαλέσει είναι στεναχώρια και άσχημα συναισθήματα.

Μπορεί στιγμιαία το η μορφή αυτής της επαφής να σου προσφέρει παρηγοριά και ευχάριστες στιγμές, μακροπρόθεσμα όμως θα σε κάνει βλάψει και θα σε κρατήσει πίσω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
6 / position1: 553 / position2: 922
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb