FITNESS

Γιατί οι γυναίκες αδυνατίζουν πιο δύσκολα απ`ό,τι οι άντρες;

Διάσημη διαιτολόγος εξηγεί
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Γιατί οι γυναίκες αδυνατίζουν πιο δύσκολα απ`ό,τι οι άντρες;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξέρεις πώς πάει αυτό. Το αγόρι σου ξεκινά δίαιτα την Δευτέρα και μέχρι την επόμενη Δευτέρα έχει χάσει ένα κιλό όσο εσύ ακόμα περιμένεις να κουνηθεί ο δείκτης στη ζυγαριά

Η Δρ. Jane Clark εξηγεί πώς γίνεται οι άντρες να απαλλάσσονται από τα περιττά κιλά πολύ πιο γρήγορα από τις γυναίκες.

Οι άντρες συνήθως διαθέτουν πολλή περισσότερη μυϊκή μάζα απ' όση οι γυναίκες και οι μυώδεις άνθρωποι καίνε πιο γρήγορα θερμίδες.

Τι μπορούν να κάνουν γι' αυτό οι γυναίκες; «Ο μόνος τρόπος είναι να γυμνάζονται, ώστε να αυξάνουν την μυϊκή τους μάζα και να διευκολύνουν το αδυνάτισμά τους», απαντά η Δρ. Clark.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Mε την άσκηση θα ελαττώνεται το σωματικό λίπος και θα αντικαθίσταται με μυϊκή μάζα και έτσι το σώμα θα φαίνεται πιο λεπτό και σφιχτό, ακόμη κι αν δεν έχουν χαθεί αρκετά κιλά. Επίσης οι άντρες δεν κάνουν εύκολα δίαιτα, κάτι που τελικά βοηθά τον οργανισμό. Οι μελέτες δείχνουν πως όσο ένας οργανισμός έχει ταλαιπωρηθεί με διάφορες δίαιτες, τόσο πιο δύσκολα θα αποβάλλει τα περιττά του κιλά.

Μάλιστα «όσο πιο αυστηρή και στερητική είναι μία δίαιτα, τόσο πιο απίθανο είναι να οδηγήσει σε αποτελεσματική και μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους», τονίζει η διαιτολόγος και αναφέρει πως οι γυναίκες πρέπει να κάνουν δίαιτες που δεν κατεβάζουν την ημερήσια κατανάλωση θερμίδων κάτω από τις 1.000.

«Να θυμάστε πως η αργή, αλλά σταθερή, απώλεια βάρους είναι η μόνη σωστή λύση – και οι άντρες είναι χαρακτηριστική απόδειξη αυτού, αφού σπανίως κάνουν τις ακρότητες στη δίαιτα που τόσο λατρεύουν οι γυναίκες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 299 / position2: 619
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb