ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι τροφές που σε κάνουν να πεινάς περισσότερο

Εσύ νομίζεις θα χορτάσεις αλλά σου ανοίγουν ακόμα πιο πολύ την όρεξη
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Οι τροφές που σε κάνουν να πεινάς περισσότερο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρως, τρως (από τις παρακάτω τροφές) και δεν χορταίνεις; Δεν φταις εσύ, οι συγκεκριμένες τροφές είναι η αιτία της πείνας σου. Και να φανταστείς ότι κάποιες από αυτές είναι από τις πιο συνηθισμένες επιλογές για υγιεινό σνακ.

Σου έχει τύχει ποτέ να τελειώνεις ένα γεύμα ή ένα σνακ και αντί να έχεις χορτάσει να αισθάνεσαι ότι πεινάς περισσότερο από πριν; Η πρώτη σου σκέψη είναι ότι οφείλεται σε λαιμαργία και μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να ισχύει, όταν όμως έχεις καταναλώσει κάποιο από τα παρακάτω τρόφιμα αιτία της πείνας σου είναι αυτά τα ίδια. Οι τροφές που σε κάνουν να πεινάς περισσότερο, λοιπόν, είναι:

Οι σαλάτες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άσχημα τα νέα για τη δίαιτα σου, αφού οι σκέτες πράσινες φυλλώδεις σαλάτες δεν μπορούν να σε χορτάσουν (και αν έχεις προσπαθήσει να τη βγάλεις με μία τέτοια σαλάτα για μεσημέρι ή βράδυ, σίγουρα το έχεις καταλάβει). Ιδανικά, πρόσθεσε στη σαλάτα σου κινόα, καστανό ρύζι, ψητή γλυκοπατάτα, αβοκάντο, βρασμένα ρεβίθια, κοτόπουλο ή σολομό και θα έχεις αμέσως ένα πιο χορταστικό και θρεπτικό πιάτο.

Τα κράκερ

Από τις πιο κλασικές επιλογές για σνακ, ειδικά σε περιόδους που προσέχεις πόσες θερμίδες καταναλώνεις, είναι 2-3 κρακεράκια. Ωστόσο, τα περισσότερα κράκερ είναι απλοί υδατάνθρακες, που απορροφώνται γρηγορότερα από τον οργανισμό και σε κάνουν να πεινάς περισσότερο. Για να γίνουν πραγματικά χορταστικά, συνόδευσα τα με αβοκάντο, τυρί cottage, χούμους ή βούτυρο αμυγδάλου.

Οι χυμοί

Τι κι αν είναι γεμάτοι βιταμίνες και πολύ υγιεινοί για μικρούς και μεγάλους; Οι αγαπημένοι μας χυμοί όχι μόνο δεν μπορούν να μας χορτάσουν, αλλά μας ανοίγουν και περισσότερο την όρεξη. Αιτία; Ότι τα σάκχαρα των φρούτων απορροφώνται πιο γρήγορα όταν πίνεις χυμό, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η γλυκόζη στο αίμα και να ζητάς περισσότερο φαγητό. Προτίμησε τις στέρεες τροφές ή αλλιώς φρούτα και λαχανικά ως έχουν, που θα σου δώσουν σίγουρα μεγαλύτερη αίσθηση πληρότητας.

Τα τεχνητά γλυκαντικά

Τα light αναψυκτικά μπορεί να μη σου προσθέτουν θερμίδες, ωστόσο οι καλές τους ιδιότητες σταματούν εκεί. Όταν περιέχουν και τεχνητά γλυκαντικά πάλι, σε κάνουν να θέλεις απεγνωσμένα γλυκό! Καθόλου καλό για τη γραμμή σου.

Τα αλμυρά σνακ

Δεν είναι μυστικό, τα αλμυρά σνακ -όπως οι ξηροί καρποί και τα τσιπς- σε κάνουν να διψάς. Πολλοί όμως μπερδεύουν τη δίψα με την πείνα και αντί να πιουν ένα ποτήρι νερό, καταφεύγουν σε ένα ολόκληρο πιάτο φαγητό! Μείωσε τώρα τα αλμυρά τσιμπολογήματα, αν δεν θες να τρως πολύ.

Το αλκοόλ

Δεν φτάνει που περιέχουν πολλές θερμίδες, τα ποτά μας κάνουν και να πεινάμε περισσότερο! Δεν είναι να απορείς που η μπίρα, το κρασί και τα αποστάγματα συνοδεύονται πάντα με μπόλικους μεζέδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
13 / position1: 253 / position2: 750
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb