GIRL POWER: ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ THINK

4 πράγματα που δεν ήξερες πως εφηύραν γυναίκες

Παρά τις τρικλοποδιές
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
4 πράγματα που δεν ήξερες πως εφηύραν γυναίκες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4 πράγματα που δεν ήξερες πως εφηύραν γυναίκες άσχετα με το πώς κατέληξαν από διάφορες ατυχίες και απατεωνιές... Οι παρακάτω γυναίκες απέδειξαν πόσο ικανό είναι το γυναικείο μυαλό!

Υαλοκαθαριστήρες

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Νέα Υόρκη, η Maria Anderson από την Alabama παρατήρησε ότι o οδηγός τρόλεϊ δεν μπορούσε να δει καλά από το τζάμι, λόγω χιονόπτωσης. Μέχρι τότε, οι οδηγοί έπρεπε να ανοίξουν το παράθυρο για να το καθαρίσουν! Ως λύση, η Anderson σχεδίασε βραχίονες από ξύλο και καουτσούκ που θα έσπρωχναν τη βροχή και το χιόνι από το παράθυρο κατά την έλξη ενός μοχλού. Της είπαν ότι η εφεύρεση της το 1903 δεν ήταν πρακτική, όμως εκεί βασίστηκε το μεταγενέστερο σχέδιο...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φλας

Η Florence Lawrence ήταν λάτρης των αυτοκινήτων και σχεδίασε το πρώτο σήμα στροφής του αυτοκινήτου, το οποίο με το πάτημα ενός κουμπιού ανασήκωνε ένα εξάρτημα για να δείξει την στροφή που θα έπαιρνε το αυτοκίνητο! 

Μονοπώλιο

Γεννημένη το 1866, η Elizabeth Magie επηρεάστηκε από το βιβλίο Henry George του 1879, "Progress and Poverty". Ελπίζοντας πως θα μπορούσε να αποδείξει ότι ο ανεξέλεγκτος καπιταλισμός κάνει τους φτωχούς φτωχότερους, ενώ οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, η Magie κατοχύρωσε το παιχνίδι The Landlord's Game το 1904. Η Magie ήλπιζε πως με το παιχνίδι αυτό θα ήταν προφανές ότι η αντιμονοπωλιακή επιλογή ήταν καλύτερη - και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και στην πραγματική ζωή. Δυστυχώς για τη Magie, ένας άνεργος με το όνομα Charles Darrow έσπασε την ιδέα της στη δεκαετία του 1930 και πούλησε το παιχνίδι της ως δικό του στους αδελφούς Parker, κερδίζοντας εκατομμύρια σε δικαιώματα...

Πλυντήριο πιάτων

Όχι, ο εφευρέτης του πρώτου πλυντηρίου πιάτων δεν προερχόταν από μια νοικοκυρά απογοητευμένη από τις δουλειές της. Η Josephine Cochrane ήταν η κόρη και η εγγονή του πολιτικού μηχανικού και εφευρέτη, αντίστοιχα. Η Cochrane δημιούργησε ένα μηχανοκίνητο πλυντήριο πιάτων σε ένα υπόστεγο πίσω από το σπίτι της και έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1886!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
8 / position1: 193 / position2: 728
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb