Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Wellness

Σημάδια που δείχνουν ότι πίνεις περισσότερο νερό από όσο χρειάζεσαι

Καλή είναι η ενυδάτωση, αλλά με ένα μέτρο


Δημοσίευση ΦΕΒ 08, 2019

Σημάδια που δείχνουν ότι πίνεις περισσότερο νερό από όσο χρειάζεσαι

Το νερό αποτελεί βασικό και ζωτικής σημασίας πράγμα για τη ζωή σου, καθώς δε σε ξεδιψάει απλά, αλλά σε βοηθάει σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού, από το δέρμα μέχρι τα νεφρά.

Γνώριζες, όμως, ότι κακό δεν είναι μόνο το να πίνεις λίγο νερό αλλά και το να πεις πολύ περισσότερο από αυτό που χρειάζεσαι, καθώς μπορεί να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες, όπως χαμηλά επίπεδα νατρίου και ως αποτέλεσμα πρήξιμο των κυττάρων του σώματος;

Υπάρχουν 5 σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία και που μοιάζουν με αυτά που προκαλούνται όταν υπάρχει αφυδάτωση.

Τάση για εμετό

Όταν υπάρχει υπερβολική ποσότητα νερού, αυτό αρχίζει να συσσωρεύεται στο σώμα καθώς τα νεφρά δεν μπορούν να αποβάλλουν το υγρό που περισσεύει. Γι’ αυτό, η τάση για εμετό μπορεί να ακολουθήσει σαν αποτέλεσμα.

Πονοκέφαλος

Με την πρόσληψη μεγάλης ποσότητας νερού, το πρήξιμο των κυττάρων, που μπορεί να προκληθεί από τη μειωμένη συγκέντρωση αλατιού, μπορεί να προκαλέσει πόνο στο κεφάλι.

Πρήξιμο των άκρων και των χειλιών

Η έλλειψη επαρκούς ποσότητας νατρίου μπορεί να δημιουργήσει πρήξιμο ή ακόμη και αποχρωματισμό στα άκρα και στα χείλη.

Κράμπες

Όταν δεν είναι σωστά τα επίπεδα νερού στον οργανισμό, αυτό απορρυθμίζει τα επίπεδα ηλεκτρολυτών κι αυτό με τη σειρά του δημιουργεί συμπτώματα, όπως κράμπες και μυϊκούς σπασμούς.

Κούραση

Ακριβώς επειδή τα νεφρά δουλεύουν πιο σκληρά για να αποβάλλουν το περίσσιο νερό που υπάρχει, δημιουργούν μία αίσθηση γενικότερης κούρασης στον οργανισμό.

Περισσότερα Θέματα Wellness
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb