GIRL POWER ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Νέα έρευνα δείχνει πως οι γυναίκες είναι καλύτερες οδηγοί από τους άνδρες

Τι έδειξε η ανάλυση των στοιχείων

Δημοσίευση ΙΑΝ 24, 2019
Νέα έρευνα δείχνει πως οι γυναίκες είναι καλύτερες οδηγοί από τους άνδρες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γυναίκες δέχονται καθημερινά σχόλια και «πειράγματα» για το τρόπο οδήγησής τους. Δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν τόσα ανέκδοτα, ιδιαίτερα για την αδυναμία τους να παρκάρουν – αν πληκτρολογήσετε «ανέκδοτα οδηγών γυναικών» στο Google θα έχετε πάνω από 2.000.000 αναζητήσεις.

Ωστόσο, νέα έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες είναι στην πραγματικότητα καλύτερες στην οδήγηση από τους άνδρες. Το Confused.com διεξήγαγε μια μελέτη για να διαπιστώσει αν οι άνδρες ή οι γυναίκες είναι καλύτεροι οδηγοί.

Μέσα από την ανάλυση των στατιστικών σχετικά με την ασφάλεια και τη παραβίαση του Κ.Ο.Κ., οι γυναίκες φαίνεται ότι είναι πιο προσεκτικές στην οδήγηση. Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι γυναίκες διαπράττουν λιγότερα αδικήματα όταν οδηγούν ενώ οι άνδρες είναι πιο απρόσεκτοι, ξεπερνώντας τις γυναίκες όταν πρόκειται για εγκλήματα οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και την οδήγηση χωρίς ασφάλεια.

Η έρευνα επισημαίνει ότι το 2017, οι άνδρες αποτελούσαν το 79% των οδηγών στην Αγγλία και την Ουαλία οι οποίοι έφτασαν μέχρι το δικαστήριο για παραβιάσεις – αρκετά μεγάλο ποσοστό που κάνει αμέσως το γυναικείο φύλο πιο καλές οδηγούς.

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
2 / position1: 277 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb