ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους είσαι μόνη

Γιατί όντως δεν έχει να κάνει με τους άλλους
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους είσαι μόνη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καμιά γυναίκα και κανένας άνθρωπος γενικά δεν θέλει να είναι μόνος του στη ζωή. Μπορεί και εσύ να είσαι μοναχικός τύπος, όμως σίγουρα θα συμφωνήσεις στο ότι η συντροφικότητα είναι κάτι πολύ βασικό στη ζωή, καθώς και μια υγιείς κατάσταση που ο καθένας θα πρέπει να αποζητά να βιώσει.

Παρόλα αυτά, μπορεί να μην θέλεις σε όλες τις φάσεις της ζωής σου, όσο και αν εσύ νομίζεις ότι αυτό που θα σε ολοκληρώσει θα είναι μια νέα σχέση. Πιθανότατα μάλιστα να απορείς γιατί οι άνθρωποι που γνωρίζεις αποδεικνύονται οι πλέον ακατάλληλοι για εσένα ή η γνωριμία μαζί τους δεν προχωράει γενικά για πολλούς και διάφορους λόγους.

Προφανώς και δεν φταίνε πάντα οι άλλοι, ειδικά δε όταν επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο. Έχεις σκεφτεί ότι μάλλον μια σχέση δεν είναι αυτό που θέλεις πραγματικά για αυτό και πέφτεις στην ίδια λούπα συνεχώς; Διάβασε παρακάτω τους 5 βασικούς για τους οποίους είσαι single και γνώρισε καλύτερα τον εαυτό σου.

  • Η σχέση δεν αποτελεί την προτεραιότητα σου:

Έχεις μια γεμάτη καθημερινότητα, με δουλειά, δραστηριότητες, φίλους και δουλειές που πρέπει να γίνουν και συνήθως σου μένει ελάχιστος χρόνος. Είναι απολύτως κατανοητό το να μην έχεις τον χρόνο για να δουλέψεις μέσα σε μια σχέση. Παρόλα αυτά, καλό θα είναι να γνωρίζεις νέους ανθρώπους και να σου τους δίνεις την ευκαιρία να γνωριστείτε και ας μην βγαίνετε κάθε μέρα.

  • Δεν πιστεύεις ότι αξίζεις την αγάπη του άλλου:

Δυστυχώς πολλές γυναίκες βιώνουν αυτό το συναίσθημα και έχουν αυτήν την αντίληψη για τον εαυτό τους, λόγω της χαμηλής αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης τους. Όμως αυτό είναι μια ανοησία και ούτε θα πρέπει να σου περνάει από το μυαλό, αφού όλοι οι άνθρωποι αξίζουν να αγαπηθούν, ο καθένας για τον χαρακτήρα και την ομορφιά του. Σταμάτα να σκέφτεσαι πεσιμιστικά και να ρίχνεις τον εαυτό σου. Μην ξεχνάς ότι για να αγαπηθείς, πρέπει πρώτα από όλα να αγαπήσεις εσύ τον εαυτό σου.

  • Επιλέγεις τα λάθος άτομα:

Ναι ακούγεται κλισέ, αλλά έχει μια βάση. Αν κοιτάς συνέχεια τύπους που δεν έχουν καλή συμπεριφορά και πιστεύεις ότι θα τους αλλάξεις, τότε κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Ειδικά δε, αν συναναστρέφεσαι άτομα με τα ίδια χαρακτηριστικά που πάντα καταλήγουν να σε απογοητεύσουν ήρθε η ώρα να ανοίξεις τους ερωτικούς σου ορίζοντες και να γνωρίσεις διαφορετικούς ανθρώπους. Να μην είναι τρελοί, κομπλεξικοί, δεσμευμένοι κ.α. τέτοια όμορφα πράγματα. Επίσης, οι λάθος επιλογές πολλές φορές φανερώνουν ότι δεν θέλεις στην πραγματικότητα σχέση, για αυτό και τις προτιμάς.

  • Έχεις πάντα προσδοκίες:

Ο βασικότερος κανόνας κατά τις απογοήτευσης είναι να μην έχεις προσδοκίες. Μην περιμένεις τίποτα από κανέναν γιατί κανείς δεν σου χρωστάει και σε κανέναν δεν χρωστάς. Ζήσε τη στιγμή, δώσε αν θέλεις να δώσεις, αλλά κάνε το για εσένα και μόνο εσένα. Μάθε να μην περιμένεις κάτι από τους άλλους, όχι με την απαισιόδοξη έννοια, αλλά καθαρά με την έννοια της ανεξαρτησίας και της πληρότητας σου. Πέρνα όμορφα, εκφράσου και άσε και τον άλλον να εκφραστεί με τον τρόπο του. Αν περιμένεις πάντα να πάρεις ή να σου συμπεριφερθούν με τον τάδε και τον δείνα τρόπο, τότε πάντα θα απογοητεύεσαι και δεν θα αφήνεις περιθώρια στους άλλους. Άλλωστε, χωρίς προσδοκίες είσαι ένας ελεύθερος άνθρωπος και ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτήν του είδους τη γοητεία;

  • Δεν συχνάζεις στα σωστά μέρη:

Δεν γίνεται να μου είσαι όλη την ώρα στα bars και τα clubs και να νομίζεις ότι οι τύποι που γνωρίζεις εκεί είναι παιδιά για σχέση. Ποιος ξεμένει άλλωστε μέχρι τις 3-4 το χάραμα, με αλκοόλ εκεί; Αν θέλεις απλά να κάνεις one night stand τότε οκ, αλλά σίγουρα δεν θα βρεις παιδιά για σπίτι εκεί. Επέλεξε να γνωρίσεις κόσμο μέσα από δραστηριότητες και χόμπι της ημέρας, χωρίς ποτά και μεθύσια στο ενδιάμεσο. Επίσης, γνώρισε τους φίλους των φίλων σου, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πόσο ενδιαφέροντα άτομα μπορεί να είναι και γενικά απέφυγε τα μέρη όπου συχνάζουν περίεργοι και περίεργες, γιατί εκεί μόνο φρικιά θα βρίσκεις.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
3 / position1: 312 / position2: 4045
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb